miercuri, 23 decembrie 2020

Avem guvern și miniștri







Azi noapte târziu s-au stabilit miniștri PNL și USRPLUS. Deci avem guvern cu miniștri.

După cum înțeleg la PNL a fost mult scandal și păruială și nimeni nu-i mulțumit, poate pentru că președintele PNL Ludovic Orban a cedat peste tot, atât la miniștrii din guvern cât și la Parlament pentru comisiile conduse de PSD. Cred că liderii PNL nu înțeleg că nu mai sunt singuri în guvern, cum au fost în cel care a guvernat minoritar timp de un an. Cineva spunea că era mai bine dacă USR intra la guvernare astfel ca să se obișnuiască și liberalii și pluseriștii.

Vreau să vă spun că eu sunt optimist. Este cel mai titrat guvern. Sunt oameni tineri cu studii serioase aici și peste hotare. Primul ministru este cu doctorat în economie în SUA, sunt și alții la fel cu studii serioase, Năsui la Bocconi una din cel mai bune școli de MBA bussines și administrație, Drulă cu studii la Toronto University. Nazare are studii la Berlin, iar Ghinea master al Lodon School of Economics, Vlad Voiculescu master în economie la Viena.

Și acum să luăm pe rând ministerele. Eu le-aș impărți în ministere tehnice și politice. Cele tehnice sunt acele ministere care clar au meniri specifice, precum Finanțe, Energie, Transporturi, Sănătate. Ori aici apar primele întrebări. Nazare apărut așa de nicăieri, a fost ministru la Transporturi, ca de altfel și Lucian Bode, care nu mai sunt la acest minister. Nazare este noul ministru de Finanțe, fără o pregătire în domeniu. Cică ar fi convins ca Bucureștiul să devină sediul sediul agenției UE de Cyberscurity. Păi n-ar fi fost mai bun la Digitalizare unde este ministrul pluserist Teleman, geolog de meserie?!

La transporturi este Drulă, IT de meserie, care avea o asociație ONG Proinfrastructura, dar nu este inginer de drumuri, cum era Ionel Brătianu. Sper să aibă niște secretari de stat care să se priceapă la asfalt, anrocamente și geologie. 

La fel este și domnul Vlad Voiculescu cel care s-a lamentat o lună jumate că nu-i viceprimar la capitală. Ajunge ministrul Sănătății în plină criză sanitară și program de vaccinare. Norocul lui este că este la MAI doctorul Arafat în luptă cu pandemia și la vaccinare medicul militar Gheorghiță. Să-l vedem cu spiatalele regionale unde ar trebui să aibă expertiză managerial financiară.

Mă surprinde că doamna Turcan a vrut neapărat să se aleagă cu un minister și a scos-o pe Violeta Alexandru care s-a descurcat binișor cu cel mai bogat și plin de bani minister. Pentru că este ministerul care plătește pensiile și salariile bugetare, inclusiv ale demnitarilor!

Domnul Bode a fost performerul de la ministerul Transporturilor, lansînd mai toate proiectele principale de infrastructură rutieră și feroviară. Ministerul trecând la USRPLUS a fost recompensat cu ministerul de Interne. Este un minister politic și sper să aibă nervii tari cu generalii de jandarmi și mai ales chestorii Poliției. 

Am mari temeri pentru ministerul Fondurilor Europene. Acolo vine Ghinea, la care eu am dubii privind expertiza, în  plus este arțăgos și guraliv și s-ar putea să provoace scandaluri.

Acest guvern este un test de competență și spirit de echipă al USRPLUS, specializat în opoziție gălăgioasă și nu știu cît de eficientă. 

Îmi doresc viață lungă pentru guvern și rezultate. Am mare încredere în Florin Cîțu și capactatea lui managerială. Sper  să găsescă și un purtător de cuvânt adevarăt, nu penibilitatea de Dancă a lui Orban.




7 comentarii:

  1. Joe, nimic tocmai despre "Educatie"?

    RăspundețiȘtergere
  2. Nu-s sigur ca pediree-urile academice ii fac si buni manageri pe titrati dar sa le dam o sansa precum zici!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. păi dacă te uitai la foștii miniștri, mai ales pesedei aveau la bază studii la academia de informații adică securiștii imbecili

      Ștergere
    2. Cu siguranta, unul poate constitui un veritabil model pt. tanara generatie (exemplu de succes/adaptare la vremurile actuale):
      Sorin Campeanu - traseist notoriu (Partidul Umanist, PSD, Pro Romania, ALDE și PNL), inițiator al ordonanței pentru amnistierea plagiatorilor de doctorate, rector al universității la care Baranga a devenit coordonator de doctorate fără diplomă de BAC si patron al rectorilor obedienti.
      Traiasca!

      Ștergere
    3. Concluzii:
      1. UDMR ia foarte mult si cu oameni discutabili
      2. La fel si PLUSERE care se pare ca au fosr grei negociatori.
      Nu inteleg de ce a cedat PNl niste ministere unde au fost oameni care au performat ... ma refer desigur la transporturi, fonduri europene, dar in schimb a facut transhumanta la alte ninistere. Nu puteau sa se inteleaga cu PLUSERE sa ii lase sa isi continue munca inceputa si sa le ofere alte ministere?
      In fine, sa ii vedemm la treabă!
      Sarbatori fericite si linistite!

      Ștergere
  3. 'Sorin Campeanu - traseist notoriu (Partidul Umanist, PSD, Pro Romania, ALDE si PNL)'
    Cu acuzatia de traseism, Cimpeanu a iesit - aseara la B1 - destul de bine: 'am fost in ALDE, de unde am plecat sa infiintez Pro Romania, iar de acolo m-au dat afara'. Asadar, nu a schimbat patru partide, ci - numai unul. cand a plecat din originarul ALDE.
    Astept sa vedem cum e cu sustinerea - sau, macar ...intelegerea - aratata plagiatorilor; zic sa nu fie trecuta sub tacere propunerea ce a facut recent pentru un registru national de diplome, vz.. https://www.hotnews.ro/stiri-politic-24501176-cine-este-sorin-cimpeanu.htm.

    RăspundețiȘtergere
  4. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere