joi, 24 decembrie 2020

Când Cioloș se trezește scriind...



Nici măcar nu se votase și să depună jurământul guvernul noii coaliții că unul din cei care fac parte din această coaliție declanșează un atac la adresa unui  ministru din alt partid al coaliției. Mă așteptam la oricine altcineva, dar nu la Cioloș, care părea cel mai ecihilibrat dintre pluseriști. Încerc să înțeleg acest atac. După cum se poate constata  Ministerul este cel mai complicat minister al momentului. Nu-i poți împăca pe niciunul dintre cei implicați: elevi, părinți, profesori, inclusiv alți țuțeri precum Cioloș. Dată fiind pandemia este și mai complicat cu învățământul la distanță, imposibil în zone fără internet și de elevi fără tablete. Plus cei mici din clasele I-IV trebuie să aibă tutori direcți în învățători. În plus mai există și sindicate care sunt conduse nu de profesori emeriți, ci de niște indivizi nu prea dispuși să profeseze, dar care vor tot felul de avantaje. Măgăreața a picat pe Sorin Câmpeanu, rector la Universitatea de Agricultură, personaj cu un trecut politic  nu prea distins. Nu este un premiu, ci un blestem să fi ministru în acest domeniu. Mă întreb dacă nu cumva există niște frustrări vechi între studentul Cioloș și profesorul Câmpeanu proveniți ambii de la Agricultură? Pe de altă parte jmekerii pluseriști s-au ferit ca de dracu' de ministerele complicate, au luat Sănătatea doar ca să satisfacă pretențiile supăratului Vlad Voiculescu că nu era încă viceprimar. Și vorbind de dispute certuri, mi-a plăcut primarul Boc chestionat de media despre scandalul din PNL, a replicat că astea-s chestiuni interne, care țin de bucătăria partidului. Oricum Cioloș ar fi trebuit să se abțină.

Observ că pe de altă parte nici nu s-a instalat bine guvernul că viceprimiminstrul Barna este nerăbdător să coordoneze niște ministere. În primul rând primul ministru Cîțu coordonează toate ministerele. Barna trebuie să aibă răbdare. 

Și că s-a deschis cutia Pandorei, am constatat cu stupoare pot spune că, conform media proeminenți lideri USRPLUS sunt fii de bani gata, adică părinți cu legătură cu vechea nomenclatură, îmbogățiți după 1989 în perioada capitalismului sălbatic și de cumetrie. Acești părinți au asigurat studiile în străinătate lui Vlad Voiculescu,  Claudiu Năsui, sau Cătălin Drulă. Poate ultimul să fi fost olimpic de informatică, și putea obține bursa de studii altfel. Deci vechiul adagiu nomenkalturistico-securistic: la vremuri noi, tot noi! se confirmă. De ce oare nu s-au implicat în afaceri, economie acești tineri, ci s-au băgat în politică să fie sub radarul media?

Spun asta cătrănit, pentru că sper ca acest guvern să reziste, nu să cadă în certuri și scandaluri. Nu poate decât să bucure pe pesedei, sau dușii de la AUR.   Aștept performanță nu vorbe. Au timp alții în Parlament să-și bată gura.

 


Un comentariu:

  1. "Mă întreb dacă nu cumva există niște frustrări vechi între studentul Cioloș și profesorul Câmpeanu proveniți ambii de la Agricultură?"
    Exclus, Ciolos a terminat Agronomia la Cluj, Campeanu la Bucuresti.
    Pe langa traseism, insa, si protecta oferita plagiatorilor, Ciolos stie ca Sorin Campeanu este membru in Academia de Stiinte ale Securitatii Nationale (ASSN), infiintata de Gabriel Oprea impreuna cu George Maior, un adevarat cartel pretins academic, ticsit de impostori si plagiatori. Agronomul Sorin Cimpeanu a incasat pana in decembrie 2019, fara nicio jena, un salariu platit din bani publici in calitate de membru titular in ASSN.
    Eu, ca vechi sustinator al liberalilor, am perceput numirea acestui Campeanu in postul de ministru la Educatie ca pe un scuipat primit direct in fata. Nu-mi ramane decat sa ma spal si sa le intorc spatele.

    RăspundețiȘtergere