joi, 30 ianuarie 2014

Concertul "Clubului Elevilor Liberali"

Discutând la concertul de astă seară de la Filarmonică mi-am reamintit despre un eveniment care merită consemnat.
Miercuri seara, 29 ianuarie la Teatrul Davila elevii care fac parte din "Clubul Elevilor Liberali" au organizat un concert în scopul de a strânge fonduri pentru premierea unor elevi premianţi la Olimpiadele elevilor. 
Mi-a reamintit de eveniment prietenul meu dr. Radu Vişinescu şi am ajuns la sala de spectacole.

Spre surprinderea mea sala era plină, în primul rând de elevi. Am aflat de la preşedintele PNL Argeş, avocatul Radu Perianu mi-a spus că întreaga manifestare a fost organizată de elevii liberali. Aceştia sunt în majoritate elevi ai liceelor Zinca Golescu şi Odobescu. Ce-i de la Brătianu cam lipsesc!

Spectacolul a fost plăcut şi revigorant. Cei doi prezentatori simpatici au introdus pe rând elevi care au cânta fără playback. Erau adolescente şi adolescenţi frumoşi şi  decontractaţi care au cântat şi dansat. Am fost impresionat pentru că au cântat bine. Am recunoscut chiar şi o melodie cu urechea mea de tablă, cum spune amicul Iulian, Skyfall cântată de Adele pentru seria James Bond.
Au fost prezentaţi şi organizatorii. Cel mai aplaudat a fost tânărul de la balcon, de la lumini. 

Şi am căzut în amintiri şi nostalgie. Ce făceam noi acum 50! de ani? 
Păi, şedinţe UTC!

Mă bucur că PNL are viitor, chiar dacă prezentul nu arată prea bine, cu tot felul de lideri puşcăriaşi!

7 comentarii:

  1. Sintagma "elevi liberali" e la fel de sinistra ca elevi UTC-isti. Spalare pe creier din frageda pruncie. Parerea mea mon cher.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. sunt de acord cu anonimul care subliniază că nimeni nu te obligă!
      Pe vremea lui Makarenko cu "steagurile lui pe turnuri" unde educaţia era prin bătaie şi ipocriziile pe care le-ai suportat şi tu Dorule ca elev şi de liceu, pe care presupun că-l ai la bază să nu-mi spui că tu erai la dansuri populare şi şef la Căluşul oltenesc şi conducător de sârbe, acum m-am simţit bine şi relaxat cu aceşti copii frumoşi şi deştepţi!
      Ei au ştiut ce aleg!

      Ștergere
    2. da. parerea Dvs. Traiasca Nasu' Ostrovski !m

      Ștergere
  2. Diferenta este ca ai de unde alege, nu te duce nimeni cu forta, iar daca nu esti acolo nu este nici-o problema.

    RăspundețiȘtergere
  3. Cred ca majoritatea eleveilor confunda termenii: ei sunt libertini, dar se dau liberali ....

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Așa e ! De Sîmbătă se dă drumul la curve; este o mană cerească pentru eleve și studente, indiferent de etnie, religie, limbă maternă, orientare politică, note la pseudo- învățamîntul de azi etc.

      Ștergere
    2. O vorba veche zice: Daca pana la 30 de ani nu esti de stanga, n-ai inima, daca dupa 30 de ani mai esti de stanga si nu esti conservator, esti cretin. Vezi in ce categorie intra tinerii liberali, iaflati inainte de maturitate, ca nu vreau sa le zic imaturi. L

      Ștergere