marți, 14 ianuarie 2014

Schizofrenia cucereşte România!

Cam asta este după mine actualitatea românească!

Cum se poate admite printr-o chestie de bun simţ că un ziarist obraznic cu şcoală făcută precar, cu studii pe la particulare de jurnalism să întrebe imperativ pe Ministrul Culturii să recite din Eminescu?
Îmi pare rău că domnul Gigel....Ştirbu nu are suficient umor ca să fi replicat că nu-i nici Ion Caramitru, nici Mircea Diaconu, ambii foşti Miniştri ai Culturii, ca să se ocupe de recitări!

Pe cei din opoziţie, pe domnul Predoiu îl înţeleg, nu-ţi trebuie logică dacă eşti în Opoziţie! Trebuie să combaţi pe adversarii de la putere cu orice mijloace, făcând abstracţie de trecut, de memorie, sau de făcea PDL, cu infima sa majoritate în perioada 2010 - 2012.
Sau cum domnul actual încă preşedinte, Traian Băsescu băga pe gât românilor în 2009, la alegerile europarlamentare un referendum cretin şi tâmpit, care dorea un Parlament unicameral. Aceşti falşi indivizi de dreapta, fără nicio legătură cu tradiţia şi conservatorismul adiacent se fac că nu ştiu că România modernă avea un parlament cu două camere separate încă de pe vremea domnitorului Carol I, acea Românie extracarpatică, nu prea mare teritorial, comparată de exemplu cu Ungaria din Imperiul Austro-Ungar, care are în tradiţie Parlament unicameral.

Cel mai tare se enervează Băsescu şi compania de referendumul pe Constituţie, treabă importantă care trebuie să stipuleze noile prerogative prezidenţiale.
Este normal! Constituţia gândită pentru Iliescu a fost abuzată şi călcată în picioare de naşul Băsescu!

Schizofrenie poate fi şi faptul că un diplomat, o doamnă, Victoria Nuland vine în România să reprezinte interesele americane şi toţi martorii lui Băsescu vor să ne demonstreze că respectabila doamnă diplomat a venit să-l mângâie pe cap pe Băsescu, şi nu l-a mângâiat, să acuze USL că vrea imixtiuni în justiţie! Ei bine, a venit să reprezinte interesele americane din România şi nu să se amestece în mizeriile politice dâmboviţene! Observ că, în continuare, toţi martorii lui Băsescu, mercenari şi proşti convinşi încearcă să acrediteze această ipoteză eronată, că ar fi venit în România să le facă pe plac lor şi naşului lor din suflet, Traian Băsescu!

Dar cea mai gogonată snoavă ne-a servit-o domnul Andrei Pleşu, care făcând eseistică politică la B1tv, post foarte echidistant cu Traian Băsescu, despre suferinţele tinerilor Wertheri care îl au pe acelaşi naş în suflet, TB. Ei sunt jigniţi şi calomniaţi zilnic prin porecla de băsişti şi sunt cu milioanele!
Opinia mea este că sunt câteva zeci de mercenari ziarişti şi forumişti de la Evenimentul Zilei. Nu iau în considerare pe cei care sunt nu mai mulţi decât degetele ambelor mâini, convinşi că Băsescu este mesia justiţiei pe pământul  autohton!

Nici nu mai vreau să vorbesc de filosoful Andrei Cornea care confundă inculpaţi cu complici ai lui Dragnea în dosarul politic al referendumului. Nişte tipi care au fost desemnaţi în comisiile de la referendum au recunoscut că au votat multiplu. Ăştia sunt puşi de prefectură, nu de Dragnea personal, hai să fim serioşi, nu să facem politică partizană.

În final am citit cu mare amuzament şi interes  opiniile englezului exotic Tom Gallagher.
Domnul Gallagher este exotic pentru că este băsist, o fi din milioanele lui Pleşu? Dacă în privinţa societăţii britanice şi a mentalităţilor de pe insula trufaşului Albion domnul în chestiune are evaluări corecte, despre români concluzionează că suntem more or less.... cam ŢIGANI! Probabil că acest sentiment l-au dat oengiştii cu care este în contact, cu mare ură de sine şi de ţară, ăia de ne tot pârăsc la Bruxelles şi Washington. 
Singurul geto-dac autentic rămâne Traian Băsescu, şi numele îl dă de gol!

P.S. O ultimă schizofrenie, de uz extern! Reacţia lui Ponta la declaraţia lui Elmar Brock trezeşte mari sensibilităţi nemţeşti!
Asta mi-o spuneau unii, când aveau probleme cu autorităţile germane, dacă învocai atitudinea cam nazistă a acestora, se schimbau la faţă şi o luau mai domol!
Elmar Brock, prieten al României?????!!! are aceeaşi reacţie este sensibil la această acuză cum este şi socialul democratul Schulz, conaţionalul din fruntea Parlamentului European. 
Că Elmar Brock ar vrea să ne amprenteze nu prea sună bine, da să-i zici lui că este cum a fost ta'su, e foarte nasol, toţi nemţii de azi visează că părinţii  şi bunicii erau precum Adenauer, sau martiri ca von Stauffenberg şi nu pur şi simplu nazişti sau hitlerişti, cum a fost majoritatea germanilor de la mijlocul anilor 30! 
La noi este un titlu de mândrie dacă tac'tu sau bunică'tu era legionar, asta că mizeria politică din perioada interbelică s-a transformat în cea mai dură rezistenţă anti-comunistă după ce au ajuns tancurile bolşevice la noi, aducând mare bucurie şi părinţii unora dintre cei mai vocali neoconservatori de azi!
Deh, naziştii n-au avut norocul ăsta!

9 comentarii:

  1. Eşti jalnic, Joe, Antenele dăunează grav intelectului!

    RăspundețiȘtergere
  2. Eh, domnul Gallagher, în afară că este un autentic băsist (folosesc aici atît conotaţia negativă, dar şi pozitivă a termenului inventat, pare-mi-se de Cristian Preda), mai este şi un autentic englez: niţel arogant şi foarte ipocrit.

    Bb

    RăspundețiȘtergere
  3. Joe, aici Ponta a gresit, repezindu-se sa-l faca pe asta cu "gindire nazista". Omul a spus ca doar cei care "fraudeaza" sistemul social ( mai ales tzigani , da el nu indrazneste sa foloseasca termenul ) sa fie amprentati ca sa nu repete isprava de X ori. Intr-adevar nemtii sunt foarte sensibili la cuvintul "nazi". Stiu ei de ce, inca n-a zburat musca de pe caciula... iar noi ar trebui sa ne bucuram daca ne amprenteaza ei toti infractorii, pentru ca ne-ar folosi si noua. Si in general am observat ca daca unul din afara spune despre situatia din Romania ceva asemanator cu ce spun romanii despre ei insisi ( cetateni, politicieni sau blogeri ) se trezeste patriotismul in noi ( voi ) . Pe Schulz l-a facut Berlusconi nazist, nu merita nici el asa ceva, dar ala stia si el ca-l loveste sub centura. Cred ca Ponta si-a cerut scuze deja si bine a facut, putea sa protesteze la "amprentari" fara epitetul ala si avea dreptate... iar amprentari nu vor fi, majoritatea politicienilor ( partidelor ) pe aici au protestat deja la ideea asta, dar fara "nazi". Iar pentru tuciurii , stiu prin Romania mult mai multi care ar aplica metode de "civilizare" mai dure decit o amprentare, nu !?

    RăspundețiȘtergere
  4. Ai depasit orice limita. Sa-l [pupi in cur pe Ponta si cand este jalnic si vorbeste aiurea : spune ca Brock si Macovei-emisar roman la UE sunt nazisti depaseste orice limita. Jo,te rog fa o pauza,ai derapat rau..esti mai rau ca gadea. Cred ca nu o sa-ti mai citesc ororile de pareri pro USL dm

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Dorule, dacă îmi documentezi fraza unde-l pup în cur pe Ponta, o să mă duc în Piaţa Victoriei, să-i rog pe jandarmi să mă lase să-l mângâi cu limba pe dos pe Ponta.
      Nu dragă, dau cu şutul la politicile anti.naţionale ale lui Băsescu!
      Aseară ne-a dat încă o mostră de gândire stupidă şi antinaţională, de minciuni demontate rapid de Crin Antonescu!
      Mori de oftică?

      Ștergere
  5. Rusinica Joe. Mai ai oglinda? Arunca o privire, vei fii ingrozit.

    RăspundețiȘtergere
  6. Fratilor ! Noi nu mai putem discuta calmi, civilizati !? Daca i-am scris lui Joe ca Ponta a gresit, nu inseamna ca-l las singur in fatza basistilor... N-are de ce sa-i fie rusine, nu a depasit nici o limita, Macovei este fascista, ca si tatucul ei Traian si tocmai din cauza lor am ajuns noi sa vorbim asa unii cu altii. Ieri ne-a spus ca stam pe marginea prapastiei, ca tot ce fac altii e o nenorocire, mai ramine sa dea foc la Parlament, ca sa ramina pe veci Presedinte, ca ala cu Reichstag-ul in 1933. Deci mai mult calm ar fi bun.

    RăspundețiȘtergere
  7. Insoteste-l si tu in Piata Victoriei. Totul din pura solidaritate.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Joe are pozitia lui fata de basism, pe care o impartasesc in totalitate. Niciodata insa n-am vazut sa se adreseze unuia dintre cei de alta parere, cu epitete pe care el trebuie sa le suporte de la diferiti "Anonimi" ( dauneaza grav intelectului, ingrozit de imaginea proprie in oglinda, jalnic, pupi in c.., etc ) . Prea seamana stilul asta cu Forumul EvZ, acolo "armada" de basisti se comporta la fel daca cineva are alta parere si nu e bine. Nu va imitati "comandantul" , nu-l aratati nici copiilor vostri ... daca-i iubiti.

      Ștergere