marți, 18 martie 2014

Ministrul Caltaboş

Folosesc acest infamant atribut cu care a fost murdărit, probabil cel mai competent ministru al României de după Decembrie 89.
L-am urmărit şi am ascultat fascinat povestea necazurilor sale în interviul derulat la Antena 3, aseară, 17 martie.

Ţin bine minte momentul în care a fost numit Ministru de Finanţe în guvernul Radu Vasile. Se întâmpla chiar când s-a produs fuziunea Partidului Alianţei Civice cu PNL, prin martie 1998.Toată lumea era nedumerită, un obscur contabil de cooperaţie în acest dificil post?

Am avut ocazia să-l întâlnesc în vara 1999. Era o perioadă critică pentru institutul nostru, nu mai primeam banii de salarii, lumea era disperată. Am ajuns la sediul PNL de pe Aviatorilor, o fost clădire a PCR. Se desfăşura o întâlnire a conducerii centrale a PNL. L-am zărit pe Călin Popescu Tăriceanu şi l-am întrebat dacă-l văzuse pe Decebal Traian Remeş. Cu aroganţa sa tipic ciocoiască, de care a scăpat foarte greu mi-a zis că nu ţine el act de prezenţa lui Remeş. Am avut răbdare şi a ieşit şi Remeş. La-am abordat şi i-am explicat situaţia precară a locului nostru de muncă. Mi-a replicat cam agasat de ce am venit la el? I-am spus pentru că sunt liberal şi pentru că el este Ministrul de Finanţe. Nu ştiu ce efect a avut intervenţia mea, dar într-o lună două situaţia institutului nostru a revenit la normal!
Prestaţia lui Remeş la Finanţe în perioada 1998-2000 a fost excepţională. România era în situaţia de incapacitate de plată. Obscurul contabil de la Baia Mare a reuşit să repună finanţele României în funcţiune şi a fost considerat unul din salvatorii ţării noastre. Asta îi permitea o atitudine dizidentă şi sfidătoare cu conducerea PNL, în speţă Valeriu Stoica în anul 2000.
A şi părăsit PNL, dar a revenit în partid după ce Stoica a renunţat la şefia PNL. În 2007 a fost numit Ministrul Agriculturii în guvernul Tăriceanu 2, doar cu liberali şi udemerişti, fără PD. Furia lui Traian Băsescu nu a mai avut margini şi şi-a propus distrugerea PNL.

Cum a relatat aseară Remeş primii intraţi în vizorul răzbunării printr-o justiţie obedientă şi abjectă au fost în ordine Dinu Patriciu şi el, Decebal Traian Remeş. Acesta avusese conflicte cu tizul său preşedinte şi căruia ardeleanul din nord, maramureşeanul din (culmea!!!) Băseşti nu avea nicio reţinere să-i răspundă critic  preşedintelui Băsescu.

Pe Patriciu l-a închis 24 de ore şi a fost eliberat. Se pare că au contat intervenţiile investitorilor americani interesaţi în Rompetrol şi Petromidia. Patriciu reuşise să transforme rafinăria Petromidia care pierdea 1,5 milioane de dolari pe zi într-o afacere prosperă, cu ajutorul managementului american.

În schimb Remeş nu avea nicio protecţie, nici măcar nu era parlamentar.
Şi asupra lui s-a montat o înscenare jegoasă, cretină, pe care nici securiştii de pe vremuri nu îndrăzneau să le facă. Ei băteau pe unii şi-i torturau să obţină mărturii.
N-a fost nevoie!   Ei au beneficiat de minciunile unui denunţător analfabet, ale cărui depoziţii au fost redactat de mână de patru persoane diferite. Acesta a profitat de inocenţa unei femei de serviciu din casa lui Remeş, în lipsa familiei, să lase  acolo încriminaţii caltaboşi!
 Ironia era că ferma lui Remeş livrase în acel an către piaţă nu mai puţin de 700000 de kile de carne de porc! Filmul montat nu dovedea cu nimic că plicul cu mita ar fi fost dat celui încriminat!
Şi cu toate acestea instanţa l-a pedepsit pe Remeş cu puşcăria într-un caz construit exclusiv din falsuri şi invenţii.
Brava, aferim de aşa justiţie, vai de mama noastră!
Cei doi autori ai cazului au fost inevitabilii Papici şi Morar, împotriva cărora Remeş a depus denunţ penal, care nu-l ia nimeni în seamă!
O astfel de justiţie ne-a livrat în ultimii 10 ani Traian Băsescu, justiţie care este susţinută de UE, fără a fi la curent cu ticăloşiile comise şi de politizarea ei excesivă şi la bunul plac al preşedintelui.

Toate astea m-au umplut de fiori, dar şi de mânie!

Întrebat de moderator dacă a simţit solidaritate, Remeş a spus că l-au sprijinit toţi colegii de partid, PNL, dar şi pesedişti şi lideri ai PD!
Pe când un miting de solidarizare cu Decebal Traian Remeş?


23 de comentarii:

 1. Buna intrebare Joe. Pe când un miting de solidarizare cu Decebal Traian Remeş? Crezi ca "telectualii" cupleaza? Ma tem ca nu.A

  RăspundețiȘtergere
 2. Joe, la patutzul tau ursitoarele s-au hotarit sa-ti dea darul de a fi harnicutz la scrisul pe blog. Iar ca sa fie sigure de asta ti-au mai dat o calitate numita sclavia obsesiei.
  PS. Darul lui Ciorba pentru prea-curatul daco-roman: € 15.000, un Audi Q7, și produse în valoare de 1.500 de lei: 100 L de palinca si 20 de kg de carne de porc, organe, cârnați, caltaboși. L

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Interesante informatii. De unde le detineti ? M

   Ștergere
  2. Dragă Lari, siguranţa ta mă înfioară!
   Cred că-ţi mai aminteşti de acele vremuri cu Remeş pe post de salvamar al economiei româneşti!
   Sau amintirile astea s-au opacizat?
   Au rămas doar minciunile şi dezinformările vehiculate de cozi de topor care murdăresc calitatea de român, vehiculate prin presa vândută.
   S-ar putea să ai nişte revelaţii nasoale când om scăpa şi de acest domn care ocupă abuziv postul cel mai înalt din România!

   Ștergere
  3. Da imi amintesc cum bietul Traian Decebal numara scaunele in incercarea de a salva biata tzarisoara.Tara ca o prada. Asta este teoria. Mai este ceva de spoliat? Sigur ca da. Asteptam cu interes A3 cu noi revelatii despre cel ce ocupa "abuziv" postul cel mai înalt din România. L

   Ștergere
  4. L, draga, poti adduce argumente la faptul ca ai pus abuziv in ghilimele ? Si, te rog, de unde ai informatiile cu ce a primit Remes mita ? Pls. nu raspunde ca "stie toata lumea" sau "a scris in presa". Ar trebui atunci sa fim siguri ca broccoli e mai sanatos decat cartoful (stiintific vorbind, nu este) sau ca exista gaini ce nasc pui vii. Poti accesa pe net decizia de condamnare pentru a vedea exact de ce a fost acuzat si cum. M
   PS: de cazul Vinci ai auzit ? Ai auzit cumva ca a fost instrumentat ? Nici eu.

   Ștergere
  5. Motivarea condamnarii lui Remes este publica si usor accesibila pe web. Reproduc mai jos cateva fragmente.
   Conform documentului citat, din examinarea probelor strânse în cursul urmăririi penale, rezultă faptul că Ioan Avram Mureşan l-a ajutat pe Gheorghe Ciorbă sa îi trimită lui Decebal Traian Remeş 15.000 de euro, pentru a-l determina să atribuie mai multe licitaţii unei firme.
   "În acest sens, a stabilit o întâlnire cu inculpatul Remeş Decebal Traian la data de 20 septembrie 2007, comunicându-i telefonic acestuia din urmă că 'aveam o treabă de rez...să-ţi spun ceva pe viaţă şi pe moarte...' şi că are o 'chestie cu acesta pe marţi, miercuri'. Dat fiind că inculpatul Remeş Decebal Traian i-a comunicat că 'numai sâmbătă, duminică' poate fi găsit, inculpatul Muresan Ioan s-a prezentat la data de 22 septembrie 2007, într-o zi de sâmbătă, la domiciliul inculpatului Ciorbă Gheorghe, din Baia Mare, comuna Firiza, pentru a-l ajuta pe acesta să pregătească plicul cu bani care urma să fie remis inculpatului Remeş Traian", se arată în motivare.
   Pe de altă parte, explică judecătorii, "prima instanţă a ţinut cont de starea de sănătate a acestuia, în sensul că suferă de mai multe afecţiuni atestate de actele medicale depuse în dosar. Totodată, a fost avut în vedere profilul moral şi de personalitate pozitiv al inculpatului Remeş Decebal Traian, şi anume lipsa antecedentelor penale, conduita sa în societate, cariera de ministru şi vârsta acestuia".
   Completul de cinci judecător al instanţei supreme a decis definitiv, în 25 februarie, condamnarea lui Decebal Traian Remeş şi Ioan Avram Mureşan la trei ani de închisoare cu executare în dosarul "Caltaboşul".
   De asemenea, denunţătorul acestora, Gheorghe Ciorbă, rămâne cu condamnarea la un an şi şase luni de închisoare cu suspendare dispusă prin sentinţa din 14 februarie 2012.
   În dosarul "Caltaboşul", Ioan Avram Mureşan a fost judecat pentru complicitate la cumpărare de influenţă, în formă continuată, Decebal Traian Remeş, ministru al Agriculturii şi Dezvoltării Rurale în perioada aprilie-octombrie 2007, pentru trafic de influenţă, iar omul de afaceri Gheorghe Ciorbă, pentru cumpărare de influenţă.
   Conform rechizitoriului procurorilor Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA), în 13 septembrie 2007 şi 23 septembrie 2007, Remeş, în calitate de ministru al Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, funcţie deţinută la acea dată, ar fi acceptat şi primit produse alimentare (caltaboş şi ţuică) în valoare de 1.500 de lei şi suma de 15.000 de euro de la Gheorghe Ciorbă, prin intermediul lui Mureşan.

   "Banii şi produsele alimentare au fost primite în scopul favorizării firmei SC Construct Europromt SRL Certeze (aparţinând fiului omului de afaceri Ciorbă Gheorghe) la câştigarea a două licitaţii publice de atribuire de lucrări de amenajări funciare, prin exercitarea influenţei pe care ministrul o avea asupra funcţionarilor însărcinaţi cu derularea procedurilor de achiziţie publică, din cadrul Inspectoratului Teritorial de Regim Silvic şi Vânătoare (ITRSV) Râmnicu Vâlcea - structură aflată în subordinea Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale", precizau procurorii DNA.
   Omul de afaceri Gheorghe Ciorbă ar fi oferit, prin intermediul lui Mureşan, şi un autoturism de lux marca Audi Q7 în valoare de 65.000 de euro, fiind extrem de interesat în câştigarea licitaţiei de la ITRSV Râmnicu Vâlcea, mai arătau procurorii.
   Gheoghe Ciorbă s-a autodenunţat la DNA după ce a aflat că este oricum în vizorul anchetatorilor pentru că ar fi încercat, prin Mureşan, să-l cumpere pe Decebal Traian Remeş.
   TVR a difuzat, în 10 octombrie 2007, în jurnalul de la ora 19.00, imagini de la o întâlnire a ministrului Agriculturii de la acea dată, Decebal Traian Remeş, cu fostul ministru Ioan Avram Mureşan, în care acesta din urmă îi dă un plic lui Remeş, precum şi înregistrări audio referitoare la licitaţii.

   Ștergere
  6. Woah, cata exactitate. Dar omiteti cu/fara rea credinta faptul ca: a. nu s-a putut dovedi ca plicul a ajuns la Remes (citati aici procurorii nu judecatorii !) ; citati ca "ar fi oferitferit". b. Imaginile le-a vazut toata lumea si nu se vede nimic (nu mai tineti minte ?) c. nu mai vorbesc de faptul ca imaginile au fost difuzate de TVR fara a mentiona sursa si dovedi valabilitatea. Insasi aceasta difuzare facea probele invalide (ma rog, in UK, USA, Germania, Franta etc). BTW: asta este linsaj mediatic nu raspunsul A3 la atacul Dl. Plesu. Daca aveti atatea date prompte, stiti cumva daca Remes are sau a avut, direct sau prin interpusi un Audi Q7 ? Nu se vand atatea masini in Romania cat sa nu poata fi identificate. M

   Ștergere
  7. Un link util: http://www.avocatura.com/iccj-motivarea-deciziei-definitive-de-mentinere-a-condamnarilor-din-dosarul-calt-s8591.html

   Cum ziceam. Informatii publice si usor de accesat. Google e cu noi. Nu eu trebuie sa dovedesc prezenta plicurilor primite de Remes. Eu nu trebuie sa dovedesc nimic. Nu eu am fost obiectul judecatii. Crystal clear.

   Ștergere
  8. Dl M BTW, daca locatarul de la Cotroceni nu este legitim, mergeti degraba dragi cetateni si saltati-l. Vedeti dupa aia care a fost mai legitim. Si uite asa scapati tara de dictator. Nu-i vreme de pierdut.

   Ștergere
  9. Noi am incercat, dar din pacate l-au aparat niste super democrati. Care asa au vrut ei (ca doar traiesc aici, stiu bine despre ce este vorba, sau unii care au interese ).

   Ștergere
  10. Lari, eu nu am spus nimic. Eu am intrebat. Consta ca nu am primit raspuns. Doar ca sunt putin nelamurit. Daca la Kiev l-au inlocuit pe presedinte cu daravela de Maidan si a fost buna de stat de drept, la Bucuresti, prin vot nu s-a putut. Cred ca si in Egipt a fost o daravela buna si o daravela rea. Chiar sunt confuz. Adica de ce ai pus ghilimelele ? Aici in Europa lumea e mai ingusta la minte si are nevoie de lamuriri prin exemple.

   Ștergere
  11. @ Anonimul cu dovada:

   No Man Is An Island   No man is an island,
   Entire of itself,
   Every man is a piece of the continent,
   A part of the main.
   If a clod be washed away by the sea,
   Europe is the less.
   As well as if a promontory were.
   As well as if a manor of thy friend's
   Or of thine own were:
   Any man's death diminishes me,
   Because I am involved in mankind,
   And therefore never send to know for whom the bell tolls;
   It tolls for thee.


   John Donne
   scris cam cu 250 de ani inainte de Amarata Turturea. Si cred ca e si o explicatie a differentei intre Common Law si sistemul Codului Napoleon

   Ștergere
 3. Cred ca unii nu se mai fac bine la cap nici cu doctorii. Spalatura pe creier o mai fac si altii? Credeam ca numai A3.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Puteti adduce ceva argumente referitor la "minciunile" A3; folosesc ghilimelele ca si definire a cuvantului nu in sens sarcastic. M

   Ștergere
  2. Scuze, am vrut sa raspund lui L Chiar nu cred ca A3 dezinformeaza.

   Ștergere
 4. Minciuni la A3, cate vrei! Iata doar doua dintre cele mai nevinovate: Funeriu pe lista falsificata cu nume de bacalaureati si Patapievici cumparator de terenuri in zona Rosia Montana. Lista ar putea fi foarte lunga, fiindca nu trece o zi acolo fara falsuri, calomnii si interpretari tendentioase. Din pacate sunt prea multi cei care nu vad sau se fac ca nu vad acest lucru.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. inteleg ca spuneti ca Patapievici nu a cumparat teren acolo ? A cumparat... Exista propria declarative
   nu cunosc cazul Funeriu. Pls amanunte

   Ștergere
  2. Patapievici si altii au cumparat cate1 m patrat de pamant in semn de solidaritate cu Rosia Montana. Asta o poate certifica si Joe. Nu-i asa?

   Ștergere
  3. Exact. Dar a cumparat. Recte: nu a fost o minciuna. Cam asa e si cu sistemul juridic, exact cum a spus Presedintele Curtii "legea e cam interpretabila". Sic.

   Ștergere
  4. Sofisme, sofisme! Aici e vorba de faptul ca A3 a prezentat chestia ca o cumparare de terenuri pentru profit.
   Jumatatile de adevar, interpretarile tendentioase, insinuarile murdare - specialitatea A3

   Ștergere
 5. Deci Joe continui sa te uiti cu frenezie la latrina A3 ? Incredibil,dupa ce-l facutra pe plesu pres acest preot neghiob si te-ai raliat cu Plesu asculti prostiile acestui netot. Remes a furat ca in codru,probele sunt indubitabile. Ai vazut vre-un puscarias sa-si recunoasca vina ? Cum poti sa asculti motivatia lui Gadea vis-a-vis de un proces care a durat ani ? Joe,te rog nu mai scrie prostii si nu te mai uita la cea mai mizerabila televiziune. De-abia astept condamnarea lui Voiculescu,tu ? Tu ce parere ai despre Voiculescu? Esti capabil sa raspunzi frontal la vreo intrebare ? Ai vazut motivatia pe net a condamnarii lui marele cacat Remes ? Nu-ti ajunge ? Nu crezi ce scrie in rechizitoriu si crezi ce scrie un popa nebun ? dm

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Ma iertati. Nu am fost atent. Ce a facut exact Voiculescu ? Va rog, daca se poate, cu liniuta,

   Ștergere