luni, 25 noiembrie 2019

24 noiembrie 1989 - 24 noiembrie 2019 - Arc peste timp

Analistul politic Stelian Tăase a descoperit ceva ciudat.
Exact acum 30 de ani pe 24 noiembrie congresul PCR îl realegea în unanimitate pe Nicolae Ceaușescu, dictator absolut la României. În contextul unui guvern necomunist în Polonia, al Revoluției de catifea din Cehoslovaci, a schimbării iminenente de regim prin alegeri în Ungaria și cu 9 noiembrie - Căderea zidului Berlinului. Până și Bulgaria îl schimbase e Jivkov. Doar Ceaușescu părea imuabil.
Nu a trecut însă o lună și Ceaușescu a dispărut din actualitate și cu el a căzut și comunismul în România.

Dar a rămas rezidual mentalitatea din comunism. Silviu Brucan, oracolul din Dămăroia a prevestit că or să treacă 18 ani ca să se schimbe ceva cu adevărat în România. Dar nu a avut dreptate! A trebuit să treacă o generație, ca să se schimbe ceva în mentalitățile românilor. După se schimbă ani Se pare că  că după 30 de ani se schimbă cu adevărat ceva în România.
Dacă aceste procente se confirmă și la alegerile parlamentare la timp sau anticipate există premize ca România să se poată reforma. 

PSD poate fi trimis în fine la lada de gunoi în forma actuală de mentalitate a liderilor  cât și a comprtmentului.
Se creează premizele unei authentic program de reformare al României.

În primul rând președintele trebuie să-și recâștige prerogativele privind numirea procurorilor șefi și să poată dizolva parlamentul în anumite situații clare care cer acest lucru. 

Apoi trebuie pornită o reformă admnistrativă care să desființeze cumetriile locale și județene care au parazitat și creat acești jupâni zis baroni. 

Un sistem de regiuni, pornind și de la anumite filiații istorice ar determina eliminarea patriotismelor locale nocive.
Sistemul nu ar mai favoriza anumiți boieri locali și ar obliga și la dezvoltatarea în cadrul regional a infrastructurii rutiere, feroviare, de sănătate și educație.

La fel ar trebui reformat și actualul sistem de localități prin concentrare. Acesta ar reduce personalul parazitar din administrație și la fel de dezvoltarea al unui sistem superior de comunicații rutiere. 

Toate aceste reform eâar avea un impact important în reducerea corupției și ar creea premizele unei Românii moderne adaptate la cerințele secolului XXI. 


Toate astea țin și de o administratre inteligentă a țării de către guvernul Orban care ar conduce la o victorie la fel de categorică și la parlamentare.

Un comentariu:

  1. Aceasta a fost vointa tineretului nostru ! Cu Dumnezeu inainte ca altceva nu cred ca mai avem de sperat !

    RăspundețiȘtergere