miercuri, 13 noiembrie 2019

Iohannis nu vrea dezbatere cu Dăncilă


Derularea rapidă a evenimentelor mă obligă din nou să-mi dau cu părerea.
Staful liberal de campanie al lui Iohannis a decis, probabil după evaluări, că nu este necesară o dezbatere între candidații Iohannis și Dăncilă. Acest lucru a înroșit rețelele sociale și a declanșat reacții furioase în mass media.

Păi cum să nu vedem cum se comportă Iohannis într-o confruntare directă cu Dăncilă? Cum a uitat Iohannis că acum 5 ani îl provoca pe Ponta la o dezbatere? Cât de arrogant a devenit Iohannis!

Consultanții politici spun că nu are niciun rost o dezbatere în care Iohannis nu ar avea nimic de câștigat în fața lui Dăncilă, ba dimpotrivă ar avantaja-o pe Dăncilă. Având în vedere istoria gafelor de exprimare ale doamnei Dăncilă s-ar putea ca dezbaterea să se transforme într-un circ mediatic de care sunt înamorați ziariștii, care de abia așteaptă scandalul.

O justificare ar fi că PSD până în 26 mai 2019 nu dezbătea nicăieri cu nimeni și-și impunea discreționar opiniile în Parlament.
Doar reacția străzii și a președintelui a blocat evoluția neagativă a situației din România.
Știu că președintele este acuzat de neimplicare, dar el a reacționat în limite instituționale la toate inițiativele distructive împotriva justiției. A sesizat CCR, a întors la Parlament legi ticăloase, a întîrziat cât a putut destituirae unor procurori șefi. Când toate limitele de timp au fost depășite a trebuit să o destituie pe Codruța Kovesi. Ceea ce reproșează jurnaliștii este clar împotriva ordinii constituționale și a statului de drept. Nu se remarcă cum destituirea lui Augustin Lazăr a fost întîrziată până el și-a dat demisia, pentru că au existat intervale suficiente de timp.
Cum se împacă apoi lipsa de acțiune a lui Iohannis cu acuzele PSD că președintele nu i-a lăsat să lucreze, ba că i-a împiedicat? Este clar că adevărul este pe undeva pe la mijloc. suntem tentați să avem în funcție indivizi de tipul Băsescu, hiperactivi și guralivi, dar dacă privim cu atenție lipsiți de eficiență.

Un reproș comic a făcut aseară cunoscuta adeversară a lui Iohannis din media, Ioana Ene Dogioiu. Ea vrea să-l întrebe cum de a numit-o pe V V Dăncilă prim ministru? Răspunsul este simplu la această stupiditate de întrebare.
Singura numire de prim ministru care a fost respinsă a fost cea a lui Sevil Shaideh, din motive cunoscute de sensibilități de natură religioasă, era musulmană care ar fi complicate norm statutul României.
În paranoia controlului său absolut asupra guvernului, Dragnea dorea să aibă prim miniștri slugi plecate ale lui. De aceea au urmat numirile succesive ale lui Grindeanu, cu demitere prin moțiune de cenzură! A venit Tudose care și-a dat demisia și în interval de un an a urmat a treia propunere cea a doamnei Dăncilă.
CV acestei doamne nu cuprindea nimic care să fie discutabil, fusese la Parlamentul Europena, unde era lidera pesediștilor. Nu puteai prevesti modul catastrofal de gestionare a țării cu imapact devastator și asupra încrederii electoratului în PSD. Asta s-a văzut doar la alegerile europarlamentare. Poate cel mai tragic și influent eveniment a fost bătaia care au luat-o protestatarii în 10 august 2018.
Doamna Dogioiu ar trebui să fie mulțumită din punctul de vedere al celor care detestă PSD. Nici nu se putea o alegere mai proastă. Bazinul electoral al PSD s-a restrâns, votanții nu mai dau doi bani pe promisiunile PSD. PSD a ieșit de la guvernare.
Prim Ministrul Ludovic Orban va prezenta starea îngrijorătoarea a finanțelor țării în prag de iarnă. 

Ce dezbateri să mai faci cu cei care și-au bătut joc de România, cu analfabeta funcțional VV Dăncilă care este șefa acestui dezastru?

2 comentarii:

  1. Am comentat la postarea lui Cristian Paun
    https://www.facebook.com/100011385062177/posts/1168457130210445/?sfnsn=mo
    vz. pe pagina sa
    https://www.facebook.com/profile.php?id=100011385062177
    Ciprian Irina
    Ciprian Irina Cristian Paun sunt alegeri prezidentiale , nu am pretentii sa stau la sueta, la o cafea cu Presedintele. Dupa 3 ani de cosmar , vreau sa-mi vorbeasca , mie , chiar mie . Sa-l vad in fata contracandidatului , barbat , la figurat batandu-ma pe spate , si spunandu-mi , vreau votul tau , o sa fie bine , ea e istorie , cu mine, impreuna construim . Eu inteleg ca voi ii faceti povesti , dar sunt convinsa ca daca procentele ar fi fost invers , ati fi urlat in piata mare ca Dancila asta si Dancila aia .
    Mihai Isbasescu
    Mihai Isbasescu "vreau sa-mi vorbeasca , mie , chiar mie . Sa-l vad in fata contracandidatului , barbat , la figurat batandu-ma pe spate , si spunandu-mi , vreau votul tau , o sa fie bine".
    Da, ca spectacol - ar fi reusit, apreciat. Dar aici nu mergem la spectacol, ci dorim sa castigam alegerile. De aceea ii intrebam pe specialistii in comunicare - care ne spun ca (i) prin efectul de halou candidatul slab se va intari de la cel puternic si (ii) nu trebuie ca, prin contrapunerea cu un barbat stapan pe sine, o ...biata femeie (!) sa castige - prin reusita victimizare...

    RăspundețiȘtergere
  2. Aferim! E o placere sa te citesc. Si ce si cum spui imi merge la inima si la cap. Slava Domnului ca te numeri printre cei cu bun simt si vorba meseriasa. Macar de te-ar citi si subscrie cit mai multi iresponsabili si irationali.

    RăspundețiȘtergere