marți, 5 noiembrie 2019

Guvernul Orban a fost votat în Parlament

Ieri guvernul Orban negociat de către primul său ministru cu toate formațiunile politice prezente în Parlamentul României a fost votat de 240 de parlamentari. Deci se observă că s-a depășit numărul de voturi care au dus la căderea guvernului Dăncilă.
La acest vot au lipsit cum era de așteptat PSD, dar și paradoxal Pro România care a contribuit la moțiunea de cenzură.

Ludovic Orban dovedește că este un supraviețuitor. Este probabil singurul lider liberal care s-a menținut n prim planul vieții politice în ciuda unor mari probleme, cum a fost cea care era pe cale să-l scoată din politică în 2016. A fost achitat de acuzațiile de atunci, a câștigat conducera partidului după reculul înregistrat de PNL la alegerile parlamentare din același 2016. A reușit să direcționeze PNL pe o linie fermă împotriva PSD, atitdini controversate care îndepărtaseră anterior votanții frustrați ai dreptei, care găsiseră în USR o alternativă.
Orban și PNL au înregistrat astfel un mare succes la alegerile europarlamentare din 26 mai 2019. 

Ludovic Orban a dovedit și bune calități de negociator. După victoria forțelor anti PSD din 26 mai domnea în electorat o mare frustrare pentru că PSD refuza să cedeze guvernarea, ca și cum nimic nu s-a întâmplat, atunci când PSD și-a înjumătățit procentajul de la parlamentarele din 2016.
În mod normal, cum s-a întâmplat de exemplu în Grecia, PSD și doamna Dăncilă ar fi trebuit să-și dea demisia și să urmeze procedura de alegeri anticipate.

A trebuit să urmeze moțiunea de cenzură care a dat jos guvernul Dăncilă cu 238 de voturi Rămânerea la guvernare a guvernului Dăncilă, chiar demisionar ar fi fost o greșeală.

Trebuie aici să remarcăm atitudinea sinucigașă a lui Barna și USR care punea condiții imposibile lui Orban refuzând și intrarea la guvernare. 
Apoi în pragul votării în Parlament a guvernului Orban a atitudnii nete împotriva validării acestuia de către Victor Ponta. 

Orban a reușit să surmonteze tendințele centrifuge, a condiționărilor puse de toate partidele care urmau să voteze guvernul a negociat inclusiv cu parlamentari PSD și de la Pro România și să obțină învestirea în Parlament a guvernului său. Este exemplar că toți cei 240 de parlamentari prezenți au votat guvernul Orban. Asta în pofida faptului că trei dintre miniștri au fost respinși. Este vorba de incisivul ministru de finanțe Câțu, de Violeta Alexandru de la Ministerul Muncii și de controversatul Ion Ștefan de la Fonduri Europene, antreprenor vrâncean de succes, dar cu probleme locative și legate de impozite.

Cel care pare perdant total din acest succes al învestirii guvernului Orban pare a fi Victor Ponta care s-a declarat total împotriva unui guvern de dreapta. Iată că colegi de ai săi reprezentativii Daniel Constantin și Sorin Câmpeanu au votat guvernul Orban. În perspectivă Victor Ponta pare că a reușit iar să de cu piciorul unui viitor politic.

Ca și Barna inițial cu cerințele absurde ale USR, care a mai suportat dezvăluirile afacerile sale cu fonduri europene, ce nu par foarte în regulă, Victor Ponta a acționat la fel de sinucigaș. În politică primează negocierea, nimeni dintre politicieni nu se pot declara că sunt fecioare neprihănite, cum spunea chiar Ion Cristoiu.

Acum că guvernul a fost învestit și a depus jurământul în fața președintelui Iohannis, el trebuie să se pună pe treabă. Este și un succes important care va atârna greu în alegerile prezidențiale favorizându-l pe Iohannis. S-a împlinit ceea ce declara în cartea sa: Pas cu pas! Asta arată că în politică trebuie să ai răbdare.

Succesul pe care cei de la Antena3 nu-l așteptau a fost întîmpinat cu rîsete mânzești de toxicii săi jurnaliști de hazna. Glumițele cretine ale lui Mircea Badea erau întâmpinate cu rictusuri de către parazitul Ciuvică și ceilalți ticăloși. I-am urmărit cu mare satisfacție și cum năimiții organului de murdărire al opozanților PSD și a analfabetei Dăncilă dădeau din colț în colț. Să-l vedem acum dacă Gîdea se ocupă de sursele de venit ale mai nou șomere Viorica Vasilica Dăncilă. Că tot îi purtau de grijă lui Orban. Ca și mizeriile detestabile și josnice ale lui Nistorescu care a transformat Cotidianul lui Rațiu într-o gură de canal ce exală putreziciuni și hoit.

De asemeni am citit cu mare satisfacție editorialele strepezite din Ziare.com ale Ioanei Ene Dogioiu, ale Magdei Grădinaru,alter ego ale doamnei anterior amintite, sau ale fostului europarlamentar Cristian Preda, mai nou anexat la USR. 

PNL și mai ales Orban au găsit calea de succes în politica românească.

Sper ca Orban să fie măcar consecvent și să nu comită tâmpenii, astfel PNL va avea un succes asigurat.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu