sâmbătă, 8 martie 2014

Amuzamente de weekend


Forumul lui Manolescu
Sâmbăta citesc, ca de obicei, blogul lui Manolescu din Adevărul
Scrie în genere pe teme literare. Sunt curios aici să citesc şi opiniile forumiştilor. Şi te apucă tot râsul. 
Aici se dezlănţuie grafomani cu pretenţii de scriitori. Ce este ciudat este faptul că grafomanii respectivi sunt atât de curajoşi că o dau anonimă cu pseudonim patriotic. Ar vor să fie ei scriitori, dar n-au curajul numelui. 
La fel şi-n Observator Cultural, un anonim cerea detalii despre biografia culturală a unui autor publicat. Curat anonimă, aşa că o semnează!
Revenind la blogul lui Manolescu unii exploatează aceleaşi scrieri de început ale lui Horia Roman Patapievici. E vorba despre opiniile lui HRP pe care acesta a avut curajul/imprudenţa să le publice, după '90 despre curajul românesc sub dictatura lui Ceauşescu, adică....inexistent, comparat cu al, de exemplu, polonezilor!
Durităţile de limbaj patapieviciene le exploatează toţi naţionaliştii din stirpea deocheată a lui Veceu Tudor sau răposatul Păunescu, în plus cu cadavrul lui Eminescu din debaraua noastră naţională. Pentru toată ideologia naţionalistă post-eminesciană, Eminescu a fost o resursă exploatată pe rând de Iorga şi semănătorismul, de AC Cuza, legionari şi ultimii, de comuniştii ceauşişti cu reşapări contemporane!

Propunerile prezidenţiale ale lui Ponta
Aici chestia este şi mai amuzantă! 
Femeile social democrate s-au strâns de 8 Martie! Este normal ele sunt moştenitoare ale acestei tradiţii de pe vremea Rozei Luxemburg şi Internaţionala a II-a.
Tradiţia a rămas, nu am mai nimic împotriva ei, dar nu mă pune să le felicit pe tovarăşe, inclusiv cele de viaţă!

Ei bine Ponta povesteşte despre intenţiile prezidenţiale ale PSD. Îi propune pe Isărescu???!!!! şi pe Geoană.

Isărescu nu-l prea văd să fie acum de pe stânga, dorind să fie preşedinte de pe centru dreapta.

Cel mai jalnic este faci resuscitarea, fie şi la nivel de propunere a lui Geoană.
Geoană a fost candidatul opus lui Băsescu în 2009. Era să ajungă preşedinte dacă pur şi simplu se comporta normal şi nu ca un cretin.
Când Băsescu făcuse din Vântu principalul mogul al corupţiei, Vântu, sulfurosul bancher şi proprietar al Realităţii tv, Geoană a găsit de cuviinţă să-i facă o vizită acestuia!
Atunci a reuşit să-i stârnească şi pe votanţii sastisiţi de Băsescu, dar care nu admiteau tâmpeniile politice.
Încă odată cariera politică a lui Geoană arată cum se prezenta rezerva de cadre a partidului comunist. Era un inginer absolut mediocru, şi mediocru a rămas.
A intrat în diplomaţie pe bază de tată. Tatăl era general de MApN, dar cu atribuţii secu, a fost la experimentul de plutoniu de la Piteşti ca să-i raporteze geniului din Scorniceşti că facem bomba atomică!
Geoană beneficiază de bună creştere şi de bună stăpânire a limbilor străine. Cu astea putea fi diplomat perfect,  cam asta se cere în diplomaţie. În lipsă de lideri a ajuns în vârful PSD. Îmi amintesc, că este timpul, cum se muncea cu moţiuni de cenzură contra guvernului Tăriceanu, blocate de realiştii PSD, în frunte cu Iliescu, care aveau nevoie să crească în sondaje, pentru o viitoare guvernare.
Geoană a pus la cale împreună cu un alt pragmatic al guvernării, Ilie Sârbu păcăleala din 2009 de guvernare cu PDL, care a permis realegerea lui Băsescu!
Geoană rămâne preşedintele lui "Mihaela dragostea mea"! Nici nu merita atâta atenţie. 

Mai propune prezidenţiabil pe Tăriceanu, l-ar vrea şi preşedinte la Senat să aibă liberalii un memento al trădării!

Ponta a admis cu juma de gură că ar vrea să devină prezidenţiabil! Lingăii îi prezic că va câştiga din primul tur. Sunt lingăii cu corijenţă la matematică. Ar trebui să participe cam vreo 10 milioane de români şi cam 8,5 să-l voteze! 
Aici nu sunt procentele alea ale lui Pleşu şi Mircea Vasilescu, alţii statisticieni redutabili, care cred că opţiunile celor 40% şi ceva de votanţi sunt diferite faţă de o participare de 80%. 
’Ete că nu-i aşa!


4 comentarii:

  1. citez din talentatul autor al blogului :Tradiţia a rămas, nu am mai nimic împotriva ei, dar nu mă pune să le felicit pe tovarăşe, inclusiv cele de viaţă! Ai luat-o razna sau ai devenit misogin?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Trebuie să corectez impresia proastă şi să completez că la ordinul expres al doamnei mele am cumpărat ghiocei, toporaşi şi floricele galbene şi am comandat pizza pentru acest eveniment.
      Nu-l ţin eu, dar doamna mea nu vrea să i se răpească acest drept, pentru care s-au jertfit sufragete neyorkeze!

      Ștergere
  2. Citat din Wikipedia "În 1908, 15.000 de femei au mărșăluit în New York cerând un program de lucru mai scurt, salarii mai bune și dreptul la vot, iar în 1909, conform unei declarații a Partidului Socialist din America, Ziua Internaționala a Femeii a fost stabilită pe 28 februarie. Un an mai târziu, în 1910, în urma unei Conferințe a Muncitoarelor de la Copenhaga, unde au participat peste 100 de femei din 17 țări, s-a hotărât ca Ziua Femeii să fie sărbătorită în aceiași zi peste tot în lume, data de 8 martie fiind aleasă însă abia în 1913" care se suprapune pe ceea ce am invatat la scoala acum peste 50 ani. Sarbatoarea este socialista si apoi preluata de comunisti, iar acceptarea sau ne-acceptarea nu are nimic de-aface cu misoginismul. Prefer 1 martie (martisorul) fata de traditii importate, vezi Valentine Day sau inventate vezi Dragobete. Joe, sunt cu tine! Dorin

    RăspundețiȘtergere
  3. Hai, ca n-a dat nasol-nasol intalnirea cu femeile,mi sa parut cam stangaci spre penibil. Ma mir ca nu l-a tinut si pe tata socru pe genunchi. Penibil ca alea ii spuneau sa depuna candidatura la presedentie iar el : ba,ma rog. In Olanda unde traieste fata mea nu se are cu 1 martie,8 martie,diferit peste tot. Craciunul este cea mai mare sarbatoare a anului...

    RăspundețiȘtergere