duminică, 30 martie 2014

Conferinţa Judeţeană PNL Argeş

Azi duminică 30 martie 2014 a avut loc Conferinţa Judeţeană a PNL Argeş. A fost un moment de pregătire a campaniei de alegeri din 25 mai 2014 a Alegerilor Europene, iar pentru Argeş alegerea noi Preşedinte al Consiliului Judeţean, în locul lui Nicolescu - Vecinu' demis pentru incompatibilitate!
Deschiderea lucrărilor a fost anunţată la ora 10. Preşedintele PNL nu a fost prezent la această oră. Crin Antonescu a subliniat în discursul final că prezenţa sa era anunţată la ora 11!
A mai fost şi schimbarea orei şi asta a mai stârnit probleme pentru că ne-a trezit cu o oră mai devreme!

La început a luat cuvântul Marian Petrache, preşedintele Consiliului Judeţean Ilfov şi conducătorul campaniei pentru alegerile europarlamentare.

Eu am ieşit şi am reintrat la 11, când a sosit Crin Antonescu însoţit de europarlamentara Adina Vălean, care îi este şi soţie.

La reintrarea mea în sală a luat cuvântul primarul de Bogaţi. A venit la tribună şi a ţinut un discurs pamflet de un enorm şi nebun comic involuntar. Printre altele a rimat acciză cu abciză???!!!. Ori era o eroare fonetică, ori ignoranţă pur şi simplu pentru biata abscisă! Înţeleg că tipul ar fi şi cadru didactic la Universitatea din Piteşti???!!!!! Ce mai încolo şi încoace, politica predispune la beţia de cuvinte cum denumea acum o sută de ani jumate Titu Maiorescu acest sindrom! Sindrom molipsitor de altfel şi la alţi vorbitori care au mai urmat.

Adina Vălean
Adina Vălean ne-a arătat realizările sale privind scăderea preţurilor la roaming în UE şi scopul final convorbiri fără roaming în spaţiul comunitar. Ea a criticat vehement stânga pseudo ecologistă care frânează dezvoltarea economică. Doamna Vălean este vicepreşedinte grupului liberal ALDE de la Paramentul European. Doamna Vălean este candidata noastră regională, Sud Muntenia, adică Argeş, Teleorman,  Dâmboviţa, Ilfov, Giurgiu, Călăraşi, Ialomiţa.
Meşter la cuvântare a fost Ludovic Orban, veşnicul rebel, suporterul PNL prin noi înşine!
  
Răducu Filipescu
Iani Popa


Discursul din final al lui Crin Antonescu a fost o rememorare a tuturor atacurilor concentrate împotriva PNL venind dinspre stânga lui Ponta, dar şi dinspre dreapta lui Băsescu. De ce atacă Băsescu, pentru că dacă PNL rămâne cea mai importantă voce a dreptei, Băsescu pleacă acasă, sau mai ştii unde.
Tânărul candidat local europarlamentar Adrian Ţurcanu
Am remarcat privirea mândru orgolioasă a Adinei Vălean când Antonescu îşi susţinea discursul. pe faţa domniei sale se citea parcă expresia: "Ce bărbat am!"
Mesajul este să strângem rândurile, chiar dacă ieşirea de la guvernarea USL a produs un recul, sondajele indică o valoare de 18-20%, oricum altceva decât sondajele propagandă calomnie pesediste ale lui Sultănescu şi Dâncu. 
Amicul Radu Vişinescu la balcon
Antonescu a învinuit PSD şi pe Ponta de marile nerealizări ale USL. Demiterea lui Băsescu la referendumul din 2012 a stat sub semnul tâmpeniei pompoase şi contraproductive ale fudulului Ioan Rus, apoi compromisurile compromiţătoare ale lui Ponta cu Băsescu privind coabitarea care l-a reinventat şi numirea mahărilor de la Parchete!
Crin Antonescu
Eu cu senatorul Zisu
 Să sperăm că militanţii liberali vor depune eforturile care să ne aducă un succes la aceste alegeri dificile, inclusiv la Prezidenţiale!
Mândră de soţ!



Eu cu Ludovic Orban

21 de comentarii:

  1. Bravo RUS ca ai avut puterea sa tev retragi din mocirla pe care o pregatea USL,,,nu vrea sa ajunga ca Dragnea dupa gratii.,,,mai are un pic, dm

    RăspundețiȘtergere
  2. J, am vazut si eu dicursul. Imi mentin parerea ca este un om slab si un om politic slab. Si asa cum stii o spun de 2 ani. A jenit la Pitesti penru a-si sprinjini nevasta ! Aduce mai mult cu Kruchner decat cu Clinton. Penibil ca a plans ca Diaconu "nu a fost correct" greu de spus daca sa razi sau sa plangi de o astfel de gogomanie la un om politic.
    In final, greu de categorisit remarca cum ca a avut de ales intre Diaconu si "preluarea puterii". Ma abtin.
    Una peste alta imi aminte de un banc vechi. Cica la sedinta de Partid, secretarul a spus ca Romania este cu un picior in socialism cu unul in communism. Iar din sala, Bula a intrebat : Si cat o sa mai stam asa craciti ?
    M
    PS: J, nu cravat rosie. Albastra cu galben colega ca tot ai aplaudat despartirea de PSD ! Sau direct portocalie cu mov. Ca putin mov nu strica...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Culoarea la cravată nu contează, ăsta-i un fetiş!
      Este păcat că Diaconu a devenit un instrument pentru javrele lui Voiculescu!
      Şi eu regret că nu a putut fi trecut pe listă, ştii şi tu că nu se putea!
      dacă stăteam sub umbra PSD nu era bine!, şi astza o ştii!
      Cât despre Antonescu este opinia ta! Joacă periculos! Dar cum ar trebui să joace? Ca trădătorul de Tăriceanu? Mi-e jenă de un om politic care a reuşit să fie un bun prim ministru şi a cedat acum atât de penibil!
      Dar se pare că nu-l ajută anumite chestii nici nevasta tânără!

      Ștergere
    2. J, nu e un fetis. este o declarative. Un blazon. Vezi la ceilalti.
      Evident ca se putea. Nu exista nici un impediment legal. Daca vrei comentam. Dar accept supozitia ta. Mi-ar fi placut si asi fi fost mandru daca PNL strangea randurile si lupta impotriva sistemului. Asta era mandatul optinut de la popor. Daca deviza celor Trei Muschetari nu e valabila atunci nici mandrie nu e. De aici dispretul din tara. "Mi-e frica de moate, dar sunt gata sa mor pentru acele lucruri fara de care viata nu isi are sens" a spus Alende. Si sincer, care era riscul daca tot PNL boicota alegerile ? Crezi ca era acceptabil asa ceva la Bruxelles (mai ales cand motivatia ANI a fost atat de slaba ! Incompatibilitate la Rectori ? In Camera Lorzilor erau membrii de drept. Si in Senatul Francez. Si la noi inainte de '46. Sau Diaconu pentru ca era director de teatru si actor ? Toata Europa ar fi ras tinandu-se de burta. Si ar fi lovit puternic sistemul ticalosit. Eu mai degraba cred ca motivatia reala a fost frica de un adversar intern popular. Iar originea a fost in manuta mgica care a inceput sa lichideze PNL (prin justitie, cazurile pe care le stii), prin greselile politice de la varf, prin acreditarea ideei unei uniri a dreptei (care Dreapta ca in afara PNL altceva nu mai exsta. Dupa Prezidentiale, ruptura USL era normala si inteligenta. Si PNL aduna tot pe dreapta si se ajungea la bi-patitismul la moda acum. Acum PNL este un casalot esuat din care toti rup bucati. Maximul acum v-a fi o uniune sub o lumina calauzitoare in care noii PNL cu 1-3 ani vechime capata temporar osicioare si trec la PP. Ca tot vorbeam de tradare (cand ALDE a fost singurul care ne-a aparat in 2012). Era bine la umbra PSD. Dupa Prezidentiale, cerul se curate si insasi faptul ca am stat sub PSD era un titlu de glorie. Acum cu nevasta nu ai nimerit-o. Cea care este eminenta cenusie sau neagra, ca nu mai disting bine culorile, probabil ca Prima Doamna a PNL, pentru care de fapt s-a deplasat si dinamicul tau idol, este mai degraba vizata. Si nu prea vad cum A joaca periculos. Mie mi se pare ca nu joaca deloc. Ca sa nu mai vorbesc de faptul ca noii liberali nici nu prea exceleaza in doctrina. Nu numai ca nu au lupta pentru libertti si drepturi individuale dar au si promovat politici curat de stanga. Vezi Ministerul Muncii. Vezi M Industriei. Vezi Internele.
      Dar se pare ca in buna spiritualitate romaneasca, interesul personal al celor 30 Lowetahleri este mai important. Cum sa ia Diaconu locul unei personae de valoare relationala ? Sau mai ca la culta Dilema: Sutor, ne ultra crepidam !

      Ștergere
    3. O doamna s-a dus la croitor sa isi aleaga un material de rochie. Croitorul ii arata un material la moda
      D: Nu. Nu mov. E culoare de curva
      C: atunci asta
      D: si asta e mov. Movul e culoare de curva
      Poate asta, are dor o mica dunga mov !
      D: Nu. Mov e culoare de curva.
      C: Ei, lasati Doamna ca putin mov nu strica...

      Ștergere
    4. Presupun ca referinta la culoarea mov se refera Antonescu. Chiar i se potriveste.

      Ștergere
    5. Scuze, reformulez. Referinta la culoarea mov este pentru Antonescu.

      Ștergere
    6. Cred că şi tu te înşeli!
      Cu Diaconu!
      Ai dreptate a fost una din cel mai mari porcării ale justiţiei, dar este o hotărâre!
      Ce faci? N-o respecţi?
      Bună proastă este lege!
      Ce să zic de mizeria păţită de Remeş care a făcut şi puşcărie pentru o chestie de o mârşăvie fără seamăn, a primit mitpă caltaboşi el fiind furnizor de 700 de tone de carne de porc!
      Sper ca justiţia asta să fie normală să ardă pe toţi ticăloşii!
      N-am nicio iluzie în privinţa PSD, tu văd că mai ai, nu vezi că mint cu neruşinare?
      Măcar această justiţie chioară i-a speriat să nu mai fure cu tupeul pe care-l aveau!
      Asta mi-a zis-o unul care tocmai voia să corupă un oficial pesedist!
      Revenind la Diaconu este victima porcăriilor lui Băsescu şi a justiţiei pe care a pus-o în funcţiune care pedepseşte doar adversarii lui!
      Ideea era să destructureze PNL, nu cred că va reuşi!
      Sper ca după acest episod nefericit lucrurile să revină la normal, justiţiţia să-i pedepsească pe toţi nu numai pe inamicii lui Băsescu! Când văd impunitate pentru hoţii din jurul lui şi mai ales pe el, marele expert în contrabandă şi aranjat de chestiuni penale, parcă văd roşu în faţa ochilor!

      Ștergere
  3. Stii, de fapt rinocerul este un inorog cu problem de greutate. m

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. revin dupa 24 h cu explicatia: despre rinoceri stim de la Eugen Ionescu. Inorogul este simbolul pacii, magicului, intelepciunii, puritatii. De aceea nu poate fi atins decat de o fecioara. Dar cred ca la noi fecioara a fost deja violata...

      Ștergere
  4. Antonescu a gresit grav de doua ori in pozitionarea fata de PSD: intai cand s-a aliat si a intrat in guvern cu PSD-ul fara sa
    inteleaga ca Ponta va avea grija ca tot ce e perceput ca succes al guvernului sa-i fie atribuit lui, adica PSD-lui, iar PNL-ul sa fie invinovatit pentru toate esecurile; apoi, Antonescu a gresit din nou cand, intelegand in fine ce se petrece, a scos PNL-ul din guvern in cel mai nepotrivit moment, lasand PSD-ul cu toate atuurile si controland efectiv toata puterea.
    Cred ca soarta lui Crin e pecetluita: dupa alegerile parlamentare, va fi inlocuit de la conducerea PNL, probabil cu Tariceanu, iar PNL-ul va ramane o jalnica anexa a PSD.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Corectie: soarta lui Crin pecetluita dupa alegerile EUROparlamentare.

      Ștergere
    2. Antonescu nu a gresit cind a intrat in "monstruoasa coalitie" (USL). Scopul era de a avea un Parlament si un Guvern neaservit lui basescu. Pactul de coabitare cu acest individ a fost semnat (cu toate controversele iscate) pentru a avea o guvernare cit de cit normala(daca la basescu e ceva normal), avind in vedere ca basescu era febletea(PPE) UE si a licuriciului, adica cei ce ni l-au pus la loc (pentru interesele lor, of course) in ciuda unei vointe populare exprimata la vot. Sa nu mai vorbim de lovitura de stat, ca ne pierdem timpul in polemici. Nu stiu de ce la noi nu "s-a pus", dar in alte tari a functionat cind dictatatorii luminati au luat-o pe aratura.Ca Antonescu a iesit din USL, invocind diverse texte si pretrexte, a facut-o din niste calcule de el stiute,manipulat fiind (caci nu numai A3 manipuleaza, metodele sunt diverse).Pe scurt, nici PSD nici PNL(cu un astfel de lider) nu sunt de idolatrizat. Cit despre celelalte partide se vede cu ochiul liber ce hram poarta.In general vorbind, politicienii nu sunt maicute si calugari, dar electoratul trebuie sa aleaga caci tara nu este numai a unora care isi fac de cap.A

      Ștergere
  5. Draga Mihai,
    Stiu ca esti aparator al sistemului Basescu si nu comentez asta. Dar totusi, pentru a fi corecti, alianta USD nu s-a facut in context doctrinar ci unul mai simplu: Periculum in Mora cum ar zice un jurist Anglo-Saxon (cei locali nu zic). Acum, actiunea lui A, indifferent de motivatiile de doctrina care, asa cum ii spuneam mai sus lui J, oricum nu prea se vad la fruntea actuala a PNL, a avut ca rezultat direct imposibilitatea anihilarii acelui system. Nu comentez daca aceasta anihilare era buna sau rea pentru cetateni, dar era mandatul primit de USL de la acestia. Sa nu uitam contextual invalidarii referendumului si interventiilor asupra suveranitatii statale. Deci, oricare ar fi motivatiile, rezltatul a fost imposibiliatea de a avea un bloc de voturi care sa schimbe structura actuala. Si, ca si comentatorul de mai sus, am doua intrebari. Nu retorice ci directe:
    a. Ianushevici a fost alungat printr-o lovitura de forta sustinuta de o minoritate a populaiei;
    b. Presedintele Basescu a fost demis cu o majoritate (fie ea si theoretic ne-calificata, dar totusi o majoritate)
    Care este diferenta ce explica abordarea diferita. Sincer nu caut o polemica ci un punct de vedere

    2. Cum comentezi faptul ca judecatorii din Romania au fost pusi sa semneze un angajament prin care nu pot comenta acuzatiile si probele depuse de procurer, chiar si in conditiile in care aceste informatii nu sunt aduse (fiin secrete) la cunostinta acuzatului ? Vorbim in special de probe ce nu pot fi commentate sau explicate de catre acuzat / avocatii sai. Mie mi se pare ca asta a fost una din cauzele rascoalei ce a dus la Magna Carta, derivand direct din Habeas Corpus. M

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Raspunsul meu la intrebarea 1 este ca Romania e membra a UE si e presupusa a fi un stat de drept, deci se presupune ca trebuie sa se respecte LITERA legii si regulile Uniunii Europene. Ucraina nu e membru UE si nu era oricum nu era considerata un stat de drept - in apele tulburi de acolo multe se pot intampla, iar pozitia fata de evenimente, nefiind ghidata de pretentia respectarii unor reguli clare, a fost ghidata in primul rand de interese geopolitice.
      In ce priveste intrebarea 2, inteleg ca o pui pentru a-mi arata ca justitia din Romania nu functioneaza corect si ca
      acest lucru e din vina lui Basescu. Nu am detaliile, nu stiu cine "i-a pus" pe judecatori sa semeneze asa ceva si nu stiu CAND s-a intamplat asta. Sunt de acord cu afirmatia ca justitia nu a functionat suficient de corect nici pana la aceasta masura, dar asta nu anuleaza automat verdictele date de judecatori si recunosc cu rusine ca am o oarecare satisfactie vazand ca sunt condamnati la inchisoare oameni politici acuzati de coruptie. Recunosc (de data asta fara sa-mi fie rusine) si ca prefer functionarea justitiei din ultima vreme fata de cea din vremea lui Nastase.
      In fine, nu sunt aparator al "sistemului" lui Basescu, caci consider ca nici macar nu are un "sistem", a condus dupa umori si "dupa ureche", a facut foarte multe lucruri rele si are un caracter infect. Dar sper sa nu-mi negi dreptul de a privi critic si la guvernarea USL si post-USL.

      Ștergere
    2. Corect ce spui "caci consider ca nici macar nu are un "sistem", a condus dupa umori si "dupa ureche", a facut foarte multe lucruri rele si are un caracter infect.". Si atunci nu trebuia demis ? Ce nu era democratic in povestea referendumului daca el incalca sistematitic cu insolenta legile?. A

      Ștergere
    3. Sintagma "lucruri rele" poate insemna politici gresite, cu efecte negative, care se dovedesc astfel ulterior. Poate insemna si o atitudine gresita in relatia cu colaboratorii sau cu alti oameni politici, nepotism (EBA) si altele, care NU implica insa incalcarea legilor. CCR a spus de altfel ca Basescu nu a incalcat constitutia si nu se poate afirma nici ca a incalcat vreo lege. Cei care s-au prezentat la vot au dorit, cu enorma majoritate, destituirea lui, fiindca guvernul sprijinit de el a taiat salariile si pensiile, nu fiindca el ar fi incalcat legi. A reiesit ulterior ca amploarea masurilor de austeritate a fost o greseala, dar atunci pareau necesare. Evident ca masurile au fost foarte nepopulare, dar intr-un sistem electoral normal nu trebuie sa poti schimba usor liderii alesi imediat ce iau masuri nepopulare. Conditia ca prezentarea la referendum sa fie de minimum 50 actiona tocmai in acest sens. Aceasta conditie, care NU este catusi de putin nedemocratica, nu a fost indeplinita si de aceea Basescu a ramas. Asadar,
      nu se poate spune ca s-a incalcat in vreun fel democratia in acest caz. In fine, comparatia cu inlocuirea presedintelui ucrainean, invocata de M, nu este relevanta in sensul dorit de M. A fost intr-adevar nedemocratica,
      fiind provocata de o rascoala condusa de anumite grupuri (nemajoritare) dupa ce presedintele a ordonat sa se traga in protestatari. Seamana oarecum cu ce i s-a intamplat lui Ceausescu, dar nu are nici o legatura cu situatia din cazul Basescu.

      Ștergere
    4. Te contrazic. Basescu a folosit legea cum i-a convenit, a folosit institutiile de "forta" dupa cum a vrut sa anihileze adversari. Pentru mult mai putin, altii (dar nu basescu) isi dadeau demisia. Ca prim minstru(caci a fost in cumul cu statutul de presedinte -intrebare era in fisa postului sau a facut un abuz ?, judecator , procuror etc) a luat masuri nepopulare (unele necesare sa zicem) in timp ce bugetul era devalizat de acolitii lui.Nu pot accepta ca referendumul trebuia interpretat in favoarea lui sub diferite pretexte. basescu a capul mafie in Romania si unii se fac ca nu vad.Culmea ca mai vrea prim ministru, nu s-a epuizat in imbecilitati sau mai are de furat ceva sau de ajutat niscaiva prieteni.

      Ștergere
    5. am uitat sa semnez. A

      Ștergere
    6. Regret, dar eu cred ca "mafia din Romania", de care vorbiti, e mult prea puternica pentru a putea fi controlata de
      Basescu si oricum, cea mai vajnica aripa a ei (extrem de puternica si bine dezvoltata) este mafia baronilor PSD.
      PSD-ul sustine si apara de altfel mafiotii de orice fel, fie ei Voiculescu -PC, Fenechiu-PNL, mafia din sport etc.
      Chestiile cu mafia PDL care a furat cel mai mult sunt povesti de la emisiunile noapte buna idioti de la Antena 3.
      In fine, ma amuza impresia dvs ca a scrie A. la sfarsitul postarii inseamna ca ati semnat. Cum nu stiu ce inseamna acest A, pentru mine insemana pur si simplu Anonim.

      Ștergere
    7. Exact asta si semnifica A (anonim) nu stiu de unde vine amuzamentul. In ce priveste chestia cu mafia care ar fi localizata in opozitia dvs. este un fel de a va da curaj ca aveti dreptate singur sau in anumite grupuri. Este si asta un mod de a fi relaxat ORIUNDE TE-AI AFLA. A

      Ștergere