duminică, 2 martie 2014

Exerciţii de tupeu jenant

Volodia T. nu scapă prilejul să fie ticălos.
Şi se apucă să scrie cu gâfâită satisfacţie un epita pe cariera politică a fostului prim ministru Călin Popescu Tăriceanu.
Cu Tăriceanu s-a întâmplat ceva destul de grav! Şi pierdut uzul raţiunii şi bunul simţ politic.
Dacă avea răbdare, adversarul său politic din PNL Crin Antonescu putea să clacheze la alegerile euro parlamentare şi putea redeveni liderul liberalilor.

Îl ştiu demult pe Tăriceanu!
Prin 1999, când aveam mari necazuri cu salariile la serviciu am ajuns în Bucureşti la sediul PNL şi am dorit să-l abordez pe Ministrul de Finanţe Remeş. 
Era şedinţa liderilor liberali şi la un moment dat a ieşit Tăriceanu şi l-am întrebat de Remeş şi mi-a răspuns arogant, din colţul gurii, că nu-i treaba lui să-mi dea răspuns.
Mi-l amintesc în 2001 când erau trei lideri care doreau să devină preşedinţi PNL: Valeriu Stoica, Tăriceanu şi Crin Antonescu. 
Valeriu Stoica a ajuns la Piteşti şi vorbea doar cu şeful PNL Argeş, la noi ceilalţi se uita ca prin sticlă, nu ne vedea!
A ajuns  apoi să-şi susţină cauza şi Călin Tăriceanu care ne-a vorbit la câţiva liberali dornici să-l audiem.

La congres s-a comportat lamentabil, parcă era în transă, parcă nu era în apele lui, discursul a fost bâlbâit şi neconvingător. Atunci l-am audiat pe Crin Antonescu susţinând un discurs strălucit. Eu l-am votat pe Tăriceanu, în pofida prestaţiei, Crin  era încă un outsider, iar Stoica marele combinagiu s-a aranjat preşedinte. N-a rezistat mult şi s-a retras, a ajuns finalmente că nu putea sta în faţă nu avea carismă! Bravo lui!

Prin jocul împrejurărilor, retragerea lui Stolojan cel scrâşnit, Tăriceanu a devenit lider, el a stat mereu în decor, fiind un bărbat prezentabil. Norocul alegerii lui Băsescu l-a propulsat prim ministru. Şi Tăriceanu a fost un bun prim ministru, era un gospodar, cu toate că i-au mai ieşit pe gură ciocoisme!

Mă laud cu o fotografie la Florica în care eram şi eu în decor şi de conversaţia cu el când a ajuns la noi pe platformă.
Ne-a povestit cum bunicul lui i-a spus când ne-a vizitat De Gaulle  în România, în 1968, că e momentul să se apuce de afaceri, că or să vină americanii! După ce ne-a povestit astea, eu mi-am luat inima în dinţi şi i-am replicat, "Bunicul d-voastră a avut dreptate" la care Tăriceanu, cam nelămurit s-a uitat întrebător la mine: "Păi după un an, în România a sosit Richard Nixon, preşedintele SUA!"
Aşa că amintirile mele sunt pozitive, mai ales când Băsescu şi-a dat arama pe faţă şi a început atacurile şi şantajele la care acesta a rezistat eroic,  cu toate că era un om civilizat, politicos şi educat şi nu replica la bădărăniile derbedeieşti ale lui Băsescu. 

Din acest motiv mi-e greu să-i înţeleg acţiunile! De acum!

În schimb Tismăneanu nu este în stare decât să-şi verse veninul pe inamicul lui Marius Oprea şi pe Tăriceanu care-l promovase. 
Regretabil, dar raportul scos de el nu a avut niciun efect în condamnarea comunismului, poate doar să-i prostească pe alde Liiceanu, Patapievici şi Pleşu, care continuă să se încreadă în acest derbedeu naţional!

Decenţa nu l-a caracterizat pe Tismăneanu. 
Chiar dacă, acum, când amintirile lui ulcerate nu mai au relevanţă, când situaţia externă ne face să ne gândim la altceva!

Şi când Tismăneanu este prezent cu opinii la care mă raliez. Rusia este un agresor imperialist şi trebuie izolat şi pedepsit!

3 comentarii:

  1. De ce nu ar fi pedepsiți toți agresorii postbelici ? De ce numai Rusia - nu înseamnă că am vreo simpattie pentru ei ! Dar războaiele americanilor și acoliților în Vietnam și Coreea, Dominica și Somalia, Serbia, Bosnia, Kosovo, Angola și Afganistan, Irak, Liban, ale altora în Libia, Mali etc. încurajarea loviturilor de stat în toată lumea, amenințarea tuturor !? Astea trebuie uitate oare uitate ? Atîta părtinire și proamericanism irațional sunt cel puțin dubioase.

    Văd că îi dai mereu atenție lui Tismăneanu. Crezi că merită acest gunoi uman ? Fiecare pasăre pre limba ei piere. Aș scrie mai multe dar iar mă acuzi de un oarecare naționalism.

    RăspundețiȘtergere
  2. Joe, prima intrebare pe care ar trebui sa ti-o pui este cum este posibil ca un personaj ca Tariceanu a putut sa ajunga prim-ministru. Sa nu-mi spui ca datorita lui Basescu. Omul nostru are in ADN tradarea. Vezi istoria lui.
    In timp ce unii isi recruteaza prim ministrii din universitati de pres.tigiu ale lumii, hai sa vedem ce este cu omul nostru. Tariceanu.a ramas repetent in anul doi la deloc prestigioasa Facultatea de Hidrotehnica, sectia Constructii hidrotehnice. Popescu Tariceanu I. Calin-Constantin Anton, a fost invins, in anul doi de facultate, anul universitar 1971/1972, chiar de una dintre materiile de baza, "Hidraulica si mecanica fluidelor". A ramas repetent, fiind notat la examen cu nota 4. Admis la facultate in septembrie 1970, cu media 6,67, Tariceanu a avut probleme cu studentia inca din anul I (1970/1971), pe care l-a terminat cu media generala 6,72.
    Asta explica multe. Dar nu mizeria personajului. L

    RăspundețiȘtergere
  3. Cand cineva are alte idei ca tine e vai de capul lui,vezi Tismaneanu. La povestioara ta cu Tariceanu as adauga alta,a chemat-o la ordine pe Macovei-atunci fiind min.justitiei si ia spus sa-l elibereze imediat pe prietenul lui de afaceri arhitectul iar cand asta sa blocat el ia zis : eu credeam ca nu-i arestati si pe "ai nostri ". Ulterior biletelul trimis si semnat,lui Basescu, cu antetul primului ministru sa intervina la justitie sa-l salveze pe omu ar fi demisionat orice prim ministru din cea mai de jos tara ( Basescu a tradat si a dat prin Udrea publicitatii,nu e laudabil dar,,,) atunci se vede, Jo, ca Tariceanu este "dragut,educat,civilizat"NU ? Caracter cat cuprinde si alte baliverne de-ale tale,,,, d.m.

    RăspundețiȘtergere