miercuri, 28 august 2019

De ce a plecat de la guvernare Tăriceanu?


Vestea că Tăriceanu și ALDE au părăsit coaliția de guvernare a lăsat pe mulți comentatori cu gura căscată. Nu s-a mai aplicat vechea zicală a câinelului care nu pleacă de la măcelărie.

Unii dintre comentatorii politici atinși de conspiraționism, chiar și unii cu pretenții de guru, precum Gușă inventează în urma lui Dragnea statul parallel, pe care dau vina. Se tot vehiculează puterea celor din servicii, este un mit, genaeralii ăia sunt dependenți de deciziile luate de politicieni, este invers, dacă comit protii îi așteaptă pensia și alte necazuri. Este adevărat că în vremea lui Băsescu Coldea avea putere, îi furmiza informații despre adeversari, dar și despre escrocii politici luați apoi de DNA. 
Ba că Tăriceanu este șantajat părerează mai exact decât perorează Ion Cristoiu, bătrânul politruc, reșapat în jurnalist de senzație, care mănâncă o pâine tot de la urmașii celor care-i mângâia pe spate acum mai bine de 30 de ani. 

Lucrurile stau mult mai simplu. Barca PSD se scufundă, asta este moștenirea lui Dragnea, care a adus în fruntea guvernului pe Viorica Dăncilă, care este și ea un fel de Cenușărească, din agramată mămăiță a devenit peste noapte doamna de fier a pesedeilor. Cred că în acest partid domină ideea lui Ludovic al XV-lea: după noi potopul!

Tăriceanu, după ce s-a văzut refuzat de PSD și Dăncilă să devină candidatul coaliției a avut o tresărire de orgoliu și realism. Candidatura sa la prezidențiale se profila ca un dezastru, dat fiind rezultatele ALDE la europarlamentare. Așa că a venit colacul de salvare de la Ponta. Acesta i-am propus să iasă din barca găurită a guvernării, să facă o coaliție cu Pro România care îi va asigura lui Tăriceanu și acoliților apropiați locuri în viitorul Parlament. 

De fapt este și în logica jocului pe care îl face Ponta de distrugere a PSD. Dacă începutul l-a comis Dragnea prin atitudinile sale paranoice, care au șters ce mai putea reprezenta cu partid cu lideri serioși. Oamenii lui Dragnea care acum o înconjoară pe doamna Dăncilă sunt niște ciocoi venali, penali, cu moace patibulare de tîlhari, care jefuiesc supușii din județele unde sunt vătafi.

Pentru Ponta candidatura lui Mircea Diaconu a fost ca o mânușă. L-a scutit pe el și pe ai lui să oblige unul din liderii Pro România să se facă de râs și l-a scutit pe Tăriceanu de o ieșire dezonorantă din peisaj.
Mircea Diaconu a fost unul din cei mai buni actori români, șeful de promoție al generației mele în actorie, pentru care am o mare simpatie.
Ca om politic este  slab și dubios, exploatând notorietatea căpătată în teatru și film. Nu toți actorii pot avea cariera lui Ronald Reagan.

Văd că și Toader Paleologu s-a trezit că vrea să fie catindat! Cred că ta-su ar fi dat cu surcică după el. Mi-aduc aminte mărturia lui, că i s-a propus să fie președinte, și-mi spunea: poate la Jockey Club, era boier și monarhist.
Păcat că educatul și rafinatul Paleologu junior se dedă la mitocănii, cum cu dreptate spunea Ponta. Mircea Diaconu a interpretat în film roluri de om obișnuit, de vecinul de stradă, în niciun caz roluri de prost. Paleologu se vede că nu s-a uitat la filmele lui Diaconu. 

Oricum va fi concurență mare între piticii politici cu pretenții prezidențiale.
Între ei îl enumăr și Barna, care este clar într-un rol și moment nepotrivit și mai bine ar face să renunțe. Așa nu mai cheltuim bani pentru turul II la prezidențiale. 

10 comentarii:

  1. "Mircea Diaconu a interpretat în film roluri de om obișnuit, de vecinul de stradă, în niciun caz roluri de prost. Paleologu se vede că nu s-a uitat la filmele lui Diaconu."
    Nici Branzovenescu, stimabile?
    S-avem pardon!
    https://www.youtube.com/watch?v=P56arzgHxzc&fbclid=IwAR1WN98mJWolBg1SjtOk4vEMOhvQc_w5VpDAYNvJmWKS512y7RyZuP8sAzU

    RăspundețiȘtergere
  2. Caragiale nu se pune! Era vorba de rolurile din filmele de actualitate in vreme.Si a jucat in ingrozitor de multe. A fost coleg de generație cu: George Mihăiță, Florin Zamfirescu, Gelu Colceag, Tamara Crețulescu, Mihaela Arsenescu, Corina Chiriac, Carmen Maria Struja, Ștefan Velniciuc. Dupa mine, nici unul remarcabil. Buni!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Tot eu sunt. Minodora Roman, fosta colega de liceu. nu voiam sa iasa unknown

      Ștergere
    2. Doar doua intrebari:
      1. De ce "nu se pune" Caragiale?
      2. De unde stiti dv. la ce roluri s-a referit Paleologu?

      Ștergere
    3. Ștefan exagerezi, astea cu proștii lui Caragiale este de Caragiale.
      Cam toate personajele lui Caragiale sunt un amestec de ticăloșie, prostie, ipocrizie. Ele ne reflectă pe noi. Caragiale a pus microscopul pe nația română și uite ce a ieșit.
      Pai hai să-i comparăm cu personajele politice de azi?
      Poate n-a făcut roluri de neuitat, cum spune Minodora, dar Mircea Diaconu a avut un rol remarcabil în Filip cel Bun al lui Dan Pița. Și în rolul comisarului de poliție în Actorul și sălbaticii alături de marele Caragiu a fost iarăși foarte bun.
      Nu contează însă prestația lui artistică, ci cea politică.
      Și din acest motiv Toader P. este un mitocan, el însuși este mult mai aproape de Dandanake. Mi-e jenă pentru că pot spune că am fost foarte apropiat de Conu Alecu.

      Ștergere
    4. Draga Joe, daca ar fi sa vorbim de mitocanie, cu siguranta nu Paleologu ar fi subiectul. Doar celalalt pesonaj (avid de bani/functii) s-ar incadra cu succes definitiei. Inteleg ca nu poti fi obiectiv, Diaconu activand, ani buni, ca liberal. Chiar senator, director la Nottara/ministru in acelasi timp. :-) :-)

      Ștergere
    5. Un gentleman care fumează pipă nu se amestecă în troacă cu diverși.
      Îl preferam pe Paleologu profesor la casa lui, nu în agora braț la braț cu alde Băsescu!
      Să avem pardon!

      Ștergere
  3. Diaconu, un actor bun, dar nu remarcabil... sa nu uitam insa ca a inceput politica in PNTCD ... partidul meu de suflet la care mi-e si mila sa ma mai uit dupa ce a ajuns pa mana unor impostori.
    Despre Tariceanu ... de abia astept sa nu se mai auda nimic despre acest politruc ... din pacate acest om, impreuna cu Dinu Patriciu m-au determinat sa votez in 1990 (anul 2 de studentie) cu PNL ... valurile tineretii
    Ponta, acest sarpe cu ochelari ... acelasi nemernic fara scrupule.

    RăspundețiȘtergere
  4. Slalomul lui Tariceanu este ceva de genul ca a plecat de la actuala guvernare ca sa revina la urmatoarea. Este un fel de MICHIDUTA al politicii noastre. Nu cred ca de data asta ii va iesi, Dar nu bag mina in foc.
    Mai spectaculoasa este intrarea lui Diaconu. asta oricum are 4% . Cariera unui actor care a fost mare ca multi altii alaturi de Caragiu sau Segiu Nicolaescu la dus catre politica , nu catre film sau actorie pentru ca nu avea calitati actoricesti.
    In cea ce il priveste pe Paleologu putem spune caeste vorba despre o remontare a ceea ce se intimpla acum in politica romaneasca , adica : au venit fii de comunisti , apoi de securisti , apoi de militieni apoi de turnatori la secu . Tragedia mersului acestor lucruri este ca acum vor veni urmasii componentilor noilor institutioi de forta ale statului.Deci oricum structura de sistem este tare si se mentine si acum si pe viitor

    RăspundețiȘtergere
  5. Dupa mine Tariceanu este o pacoste sinistra, un agent pro-rus care nu poate sa dispara din politica romaneasca pentru a avea cine sa sicaneze la tot pasul demersurile pro-vest ale tarii.Diaconu e un oportunist de mana a doua. Un prefacut si-un actor fara har. Pitorescul personajelor lui a fost confundat cu ideea de talent. Nu are har. Cel putin ca politician chiar ca nu are har. Se vede de la o posta ca vrea sa ne pacaleasca pe toti ca e original, ca e spontan si ca e natural! Nu-i reuseste, pentru ca pe ticalosi nu-i ajuta Dumnezeu.Cica e independent. E independent cum sunt eu popa!!!!

    RăspundețiȘtergere