vineri, 16 august 2019

Știri și comentarii


Telefonul deștept are un newsfeed furnizat de Gooogle. Și așa primesc tot felul de știri în care 80% se poate numi gunoi, flșapsuri, pârțuri sau cam așa ceva.

Ca să mă pun la punct accesez pe surse, ziare.com, hotnews, digi24, dcnews, cotidianul, g4media. Primesc newsletterul Adevărul, consult zilnic deskreport al lui Stelian Tănase. Țin la părerile acestuia, dar mă pasionează acum amintirile lui din copilărie, adolescență, tinerețe pentru că sunt cumva similar cu ale mele. Pe Stelian îl căutau securiștii, la mine erau zilnic peste noi la serviciu, deh instituție importantă atomica!

După cum vedeți, poate sunt cam schizofrenic, citesc ambele părți ale presei. Pe cea ticăloasă și aservită pesedeilor, care a mâncat din palma lui Dragnea și care s-a reorientat un pic, ba chiar m-a lăsat bouche-bee A3 când nu transmitea pe madam VVDăncilă după un CEX cu mult sex, pardon decizii importante pentru popor, după șantajul lui Tăriceanu. Pentru Gâdea mai important e să bage dubii despre incompetențe și reaua voință a procuraturii și a justiției în chestiunea de la Caracal.
Și pentru că primesc și știri de la sputnik.md unde este o javră care s-a învârtit și în jurul lui Băsescu, rusnacofilii ăștia vor să insinueze că militarii americani s-ar fi bucurat de servicii sexuale furnizate de alde Dincă & Co. 

Dar după cum vedeți citesc și chestii serioase, mai ales Adevărul și pe StelianTănase.
Tănase este un critic moderat al lui Iohannis, dar sunt critici din tot spectrul jurnalistic. O vehementă și constantă voce este Ioana Ene Dogioiu. Am observat că pe forumul comentariilor ei, mulți din cititorii lui Ziare.com o pun la punct și îi demontează insinuările neserioase.
Alături de madam Dogioiu a mai apărut o voce, a lui Valeriu Nicolae dela Dilema veche. Dacă până acum nu se infectase de partizanate iată-l și pe el că se dă la Iohannis și-și amintește că acesta a fost numele propus de prim ministru de la trustul Intact în 2009. Nu a fost pus prim ministru, ba a rupt USL în 2014 când l-au propus liberalii pe Iohannis ministru de interne. Iohannis a ajuns până la urmă președinte. Și dacă i se poată reproșa ceva, Valeriu Nicolae ar trebui să-și amintească că a fost ideea nefericită politic, ba cea mai proastă aș zice de a numi guvernul Cioloș. Din păcate nu a fost numit un guvern pesedist, care ar fi dus la prăbușirea lui mai devreme cu 4 ani. Guvernul Cioloș a dat șansa PSD să facă 46%, nu să atinga ceva sub 20% cum ar fi meritat după Colectiv.

O voce din cealaltă parte și constant acră și denigratoare la adresa lui Iohannis este a lui Cornel Nistorescu. Că este în prezent un mercenar dezgustător al PSD este clar, ca și faptul că este un fost jurnalist, dar constanța atacului la Iohannis mă face să presupun că a luat bătaie când era mic de la niște sași de vârsta lui, hahahaha....!!!!!!

Mai nou se duce o dispute în presă și pe mijloace mass media între PNL și USR/PLUS pe tema prezidențiabililor. De la PNL vocea cea mai agresivă este a lui Florin Roman, dar și Dan Barna a avut grijă să debiteze niște inepții.
De partea cealaltă vectorul este vocea perfidă a lui Crstian Preda, slugoiul lui Băsescu aterizat în curtea lui Ciooloș. Niciodată nu mi-a plăcut acest individ. 

Și tot vorbind de bloguri, opinii am cercetat ce mai scrie în Vicuslusorum Dan Neumann. Văd că are o obsesie cu Patapievici, face o analiză a contextului în care au apărut articolele din Anii Urii
Patapievici a jucat tare în gașca băsistă dar asta ține de trecut. Alte sunt acum prioritățile politice și ca niciodată javrele de la putere sunt agresive cu România și mai ales cu limba română!

3 comentarii:

  1. Știrea de la Sputnik se pare că nu a fost inventată acolo ci pur și simplu preluată dintr-un ziar din România ! Iar accidentul de la Colectiv nu poate fi imputat vreunui partid anume; doar că Johanis a profitat de ocazie.

    RăspundețiȘtergere
  2. Din multele subiecte pe care le descarci in acest articol ti-a iesit unul bun - treaba ( gluma ) cu Nistorescu. Mai inventeaza , ca ai umor !!!

    RăspundețiȘtergere
  3. Ceea ce nu i-mi place la tine Joe este ca cine nu este de aceasi parere cu linia partidului din care faci parte, il cataloghezi destul de urat - mercenar, inept, perfid. Sper ca aceasta nu este linia partidului deoarece nu seamana de loc cu un lucru bine facut asa cum si-a propus Iohanis, mentorul, sa realizeze in primul mandat.
    Trebuie sa spun ca pana in 2016 si eu am votat cu PNL. Dar in ultimul timp am ajuns la concluzia ca nu conteaza cu cine votez, nu se realizeaza mare lucru pentru a imbunatati situatia din Romania. Fiecare care este in opozitie spune ca cei de la putere sunt corupti. Iar cand ajung la putere fac acelasi lucru ca si ceilalti - numiri in functii de conducere (titulari de buget) la toate nivelurile si in toate institutiile pe criterii politice.
    Asa ca din acest an am decis sa nu mai votez pana cand nu vad un partid ca isi trece in program sa introduca legea declararii venitului de catre intreaga populatie.
    In ultimul timp au fost doua incercari timide. Una pe mandatul lui Ponta la propunerea ministrului liberal de finante atunci cand a constatat ca nu incaseaza la buget suficient. Si atunci oameni grei din partid s-au burzuluit - Olguta Vasilescu de la Craiova care a zis ca nu e cazul acum si Mazare de la constanta care a declarat ca oamenii lui vor iesi in strada. A doua incercare a fost a lui Dragnea cu venitul pe familie. Doamne ce scandal mediatic a fost din partea politicienilor si a liderilor de opinie din presa.
    Tragic este ca se stie ca lipsa unei astfel de legi duce la un stat corupt. Conform declaratiei Noricai Nicolai ambii fondatori ai noilor partide politice istorice, Campeanu la PNL si Ratiu la PNTCD au avertizat liderii de partid asupra acestui lucru dar rezultatele se vad.

    RăspundețiȘtergere