duminică, 28 martie 2021

Jurnal cu Alain Delon


De ce cu Alain Delon? Păi când vreau să văd văd un film am ajuns la concluzia că mai bine mă uit la filme vechi cu Alain Delon. Pe mine mă fascinează jocul acestui actor, unul din cei mai frumoși actori de pe ecrane. La Alain Delon orice costum stă bine, indiferent de modă și timp, cred că nu există fotomodele ca să arate mai bine în costum, cum era în tinerețe Delon. La fel cum pielea lui Fred Astaire era fracul. Așa că după ce naționala României a luat gol de la Ungaria la under 21, am stins televizorul și am găsit un film pe care nu-l mai văzusem Sâni de gheață. Culmea că nu Delon era personajul principal, ci Claude Brasseur împreună cu Mireille Darc. Darc a fost în acea vreme parteneră de viață lui Delon. Și pe urmă ca să fac un arc peste timp m-am uitat la un serial francez Frank Riva din 2003, cu un Delon la bătrânețe, 68 de ani, dar și cu Mireille Darc aflată și ea la senectute. Delon este în filme înger și demon și parcă cel mai bine îl încarnează personajul lui Louis Malle din William Wilson după Edgar Allan Poe. Dar de ajuns cu preferințele mele cinematografice!

Să revenim la actualitate.

La cea locală îndeosebi! Media sunt zguduite de vestea de la Pitești. S-a inaugurat împreună cu Piața Primăriei, toaleta publică de 400000 de euro, patru sute de mii de euro! Bine i-a zis un amic și fost coleg, o căcăstoare cu pereți de marmură și aur fals. Îmi amintesc că am fost în Elveția, la Zurich într-un week-end cu mare paranghelie și distracții și pentru ușurarea elvețienilor din Zurich erau prevăzute chiar pe malul lacului cu același nume niște toalete ecologice, unde într-adevăr nu puțea ca la cele românești! Acum că opoziția PNL USRPLUS e majoritară și nervoasă și reproșează pesedeilor în frunte cu primarul Gentea de ce au aruncat banii pe această investiție. De fapt se fac că nu știu, pentru că ei au aprobat refacerea pieței, la indicația lui Ionică, piață făcută cu câțiva ani înainte de penalul Pendiuc, care a aprobat niște plăci de granit fals made in China, care se spărgeau când copilașii piteșteni se dădeau cu trotineta. Toate cu semne clare de corupție. Cu mult năduf comparam cum a refăcut Iohannis zona centrală a Sibiului, folosind doar granit și piatră adevărată și cum Pendiuc doar porcării și corupție a realizat într-un oraș care avea bani! 

În plus pesedeii și presa mercenară și îndatorată pesedeului se vaită cum că PNL și USR PLUS vor posturi în CA-ul companiilor locale, care erau mulse doar de PSD! Plus că se bagă bani în echipa de fotbal al cărei președinte este același fost coleg de serviciu Gentea, pe care-l știu mai mult fotbalist decât de fizician. Fotbalul ar trebui să-și găsească sponsori. Sunt alte sporturi care sunt practicate de marea masă de copii și adolescenți care ar trebui susținute.

Luna martie de anul acesta poate fi considerată o lună de iarnă. A nins mai mult decât în lunile de iarnă. Doar acum spre final au început pomii să înflorească, cu vreo trei săptămâni întârziere. 

La nivel național bântuie al treilea val de pandemie. Este un mare scandal cu carantinarea orașelor. Ce din Timișoara sunt în special supărați. Premierul Cîțu a declarat că nu va închide Bucureștiul care este plămânul economic al României, dar se vor impune restricții de circulație. În legătură cu pandemia continuă declarațiiile tâmpite ale lui Voiculescu, care alimentează cu muniție PSD, că evaluările au fost false în ajun de alegeri parlamentare. Sunt zvonuri că USR PLUS s-a cam săturat de Voiculescu și că va fi înlocuit. CTP parcă? explică faptul că nemulțumirile lui Voiculescu ar fi legate de faptul că Nicușor Dan a fost agreat ca fiind candidatul comun PNL USRPLUS și nu el, acest impostor arogant ce se visa primar de București. U Maia Morgenstern

S-a finalizat și PNRR cu bani de la UE, dar pesedeii tot au aroganțe că nu sunt și ei consultați și că vor boicota votul pentru suplimentarea contribuției României unde este nevoie și de votul lor. 

O chestie scârboasă de ultim moment este scrisoarea de amenințare la adresa Maiei Morgenstern și Teatrului Evreiesc avân ca expeditor AUR?! Simion și ejusdem farinae din AUR sar în sus că e înscenare și sunt solidari cu Maia Morgenstern.

Am terminat carte lui Dorian Galbinski despre viața lui la BBC, memoriile ultime ale lui Iorga pe care le recomand. Ultima carte citită este Procesul lui Cioran de Adrian Buzdugan. Aici problema lui Cioran este cartea din 1936, Schimbarea la față a României, în care Cioran admira extremismele vremii, fascismul hitlerist, legionarismul, dar și bolșevismul sovietic. Liiceanu explică că aceste adeziuni ciudate azi pentru noi sunt determinate de faptul că aceste regimuri nu se validaseră atunci prin guvernare. Au fost toate catastrofale!

Diseară avem meci cu Germania la fotbal. Dacă scoatem un egal am avea șanse! După meciul de infract cu Macedonia de Nord în care  am condus cu 2-0, dar am fost egalați în două minute și doar Hagi junior ne-a scos din rahat să sperăm la o prestație onorabilă. 

Vine aprilie cu marea sărbătoare pascală. Catolicii o serbează acum pe 4 aprilie, noi ortodocșii așteptăm până la începutul lui mai, când mieii or să fie cârlani. 



Un comentariu:

  1. Pt. ca meciul cu Germania curge cum curge am timp sa remarc zicerea asta: "La fel cum pielea lui Fred Astaire era fracul. "!

    RăspundețiȘtergere