vineri, 30 ianuarie 2015

Videanu în arest

Vestea reţinerii pentru 24 de ore a lui Adriean Videanu a stârnit o mulţime de reacţii.
În primul rând putem spune în contra Antenei3 care se lamenta la partis-pris-urile Codrutei Kovesi care ar favoriza camarile lui Băsescu.
Ziua de ieri a distrus toate miturile, că cei din anturajul lui Băsescu sunt intangibili. După cum arată acuzaţiile DNA, Elena Udrea şi Adriean Videanu vor înfunda mai mult ca sigur puşcăria.
CT Popescu sublinia că se bucură de arestarea lui Videanu. Nu ştiu care îi sunt motivele dar eu am unul clar şi evident, cum mi-a distrus ultimul meu loc de muncă, ANDRAD.
Din prostie, din ignoranţă nici nu mă interesează.

ANDRAD era Agenţia Naţională pentru Deşeuri Radioactive. Avea sediul în Piteşti şi un birou la Bucureşti. De la înfiinţarea sa în 2003 reuşise să se dezvolte, să crească. Între 2005 şi 2009 reuşise să coaguleze un colectiv de experţi în deşeuri radioactive care putea să facă managementul acestui domeniu extrem de sensibil şi complicat. Era în proiect DFDSMA, depozitul final pentru deşeuri slab şi mediu active de lângă CNE Cernavoda, de la Saligny, se făceau proiecte pentru stabilirea viitorului depozit final pentru combustibil uzat şi deşeuri înalt active. Discutasem cu experţi din domeniu cu mai multă experienţă care este soluţia pentru o astfel de agenţie, să aibă în frunte un politician sau un expert în domeniu. Experţii internaţionali, de bună credinţă mi-au spus că în cazul nostru ar fi potrivit un politician. Însă în cazul României a fost un dezastru.
În 2009 noul guvern Boc a numit şef politic, dar care era oarecum în domeniu. Dezastrul a apărut când o altă agenţie, Agenţia Nucleară cu responsabilităţi neclare, care funcţiona la Bucureşti a fuzionat cu ANDRAD din caza unor jocuri politice şi influenţei la ministrul Videanu. Fuziunea s-a dovedit un dezastru!

Trebuie să menţionez că ANDRAD era o agenţie cu venituri proprii, ea încasa taxa de poluare pentru activităţi nucleare de la CNE Cernavodă, realiyare a colectivului ANDRAD şi putea să asigure salarii bune pentru angajaţi. Prin fuziunea ticăloasă salariile intrau în grila de angajaţi bugetari şi salariile scădeau la mai mult de jumătate.  
Fiecare a căutat soluţii. În scurt timp unii s-au pensionat, cazul meu, pensia era cu 800 de lei mai mare decât salariul, datorită faptului că lucrasem 30 de ani al reactorul de la Piteşti.
Alţii s-au transferat. Azi prin demisii, transferuri, pensionări, şi din păcate, decese nucleul de experţi din Agenţia Nucleară şi de Deşeuri Radioactive (ANDR) a dispărut, au mai rămas foarte puţini din nucleul dezvoltat în perioada 2005-2009.
Sper ca această activitate extrem de sensibilă şi dificilă mai ales în domeniul comunicării şi al PR să renască. Actuala guvernare ca şi mai ales cele ale lui Boc au îngropat Agenţia.
Să dea Dumnezeu să se întâmple o minune şi oameni competenţi să renască o activitate foarte importantă.
Ăsta este motivul pentru care urăsc din toată inima pe Videanu.

Nu că m-a obligat să ies la pensie, ci pentru că prin aroganţă şi ignoranţă a afectat bunul mers al economiei româneşti. Energia nucleară este o prioritate şi o soluţie viabilă.

9 comentarii:

  1. Faptul ca abia dupa plecarea lui Basescu se intimpla astea, confirma teoria ca pina acum doar adversarii lui erau luati pe sus,
    mai ales ca e vorba de fapte vechi, tinute la naftalina pina acum.

    RăspundețiȘtergere
  2. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Are ceva cu tine! Dorin

      Ștergere
    2. Dragul meu tu eşti cel mai în măsură să ştii cine a fost Videanu, dar te abţii având în vedere poziţia oficială în care te afli.....

      Ștergere
  3. Si zici ca "ura ta din toata inima" ii mai adauga un de puscarie la condamnarea finala?

    RăspundețiȘtergere
  4. ,,,nu poti ura un om atat de veninos ca a facut ceva ce nu ti-a convenit tie. Tu ai fost director cativa ani ( eu am fost dir com,20 ani la 2000 salariati ) si niciodata nu i-am multumit pe toti,cred. Faceam ce credeam eu ca este mai bine,,,Da-l in masa ,daca a gresit sa plateasca cu libertatea,dar de la furturile lui,daca au fost,la faptul ca te-a neindreptatit pe tine e o cale atat de lunga... Oricum esti un individ foarte ranchinos,gaunos,gandire ingusta unilaterala care poarta pica cuiva pana moare,,,sorry. dm

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Tu rămâi cu credinţele tale, poţi să crezi ce vrei şi să mă acuzi.
      Eu am văzut în schimb cum în 4 luni (earm în perioada de pensionare) cum s-a dus dracului o organizaţie, principalii oameni cu experienţă au plecat, s-au transferat, s-au pensionat.
      O organizaţie care deevinse funcţional s- afăcut praf din cauza unor jigodii care doreau să-şi păstreze nişţte privilegii şi călcau pe cadavre. Toate astea le-a balgolovit Videanu, omul cel mai bogat făîcînd neîntrerupt politica la Parlamentul României. De unde a căpătat individul ăsta aşa expertiză în marmură şi granit el fiind tecemist?
      Din politică şi corupţie cum o confirmă draga ta de Udrea!

      Ștergere
  5. Joe, de data asta ii dau dreptate(partial) lui dm. Ura este o prostie. Videanu cred eu ca este vinovat, este un politician ticalos ca mai toti.
    Nu te regasesc in ura asta politicianista-patologica si inceteaza cu astfel de idei deraiate (ma refer la ura). A

    RăspundețiȘtergere
  6. De acord cu tine, Joe! A fost si este 100% adrevarat ce spui! Nici nu e nevoie de ura pentru unul sau altul! La un moment dat totul de plateste!

    RăspundețiȘtergere